ANNONCE

Afslører planen: Ny retssag mod Peter Madsen

25. januar 2021 11:18 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Sagen mod Peter Madsen er nu berammet - tiltalt for fangeflugt

Afslører planen: Ny retssag mod Peter Madsen
Politiaktion i Albertslund, tirsdag den 20. oktober 2020. Politiet har anholdt en person i sag om forsøg på fangeflugt. Personen er den drabsdøbte Peter Madsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2020)

Retssagen mod den drabsdømte ubædsbygger Peter Madsen er nu berammet. Det oplyser Københavns Vestegns Politis Anklagemyndighed på Twitter.

Sagen kommer for retten den 9. februar, fremgår det.

Madsen  er blandt andet tiltalt for at flygte fra fængslet.

Fakta

Anklagemyndighedens sag mod Peter Madsen

Peter Madsen blev anholdt på Nyvej i Albertslund, kort tid efter flugten, og ikke særlig langt, fra Herstedvester.

Anklagemyndigheden vil have retten til at fokusere på nedenstående seks forhold ved det endnu ikke berammede retsmøde.

Forhold 1: Fangeflugt (§124, stk. 1)

Forhold 2 og 3: Trusler og ulovlig tvang mod to ansatte i fængslet (§119, stk. 1 og §260, stk. 1, nr. 1), der blandt andet blev truet med en bombe (attrap) og tvunget til at lukke ham ud af fængslet

Forhold 4: Trusler mod yderligere to ansatte i fængslet (§119, stk. 1), som han truede med at skyde (attrap) på Nyvej

Forhold 5: Trusler på livet og forsøg på ulovlig tvang (§266 og §260, stk. 1, nr. 1) mod føreren af en bil, som han forsøgte at true til at køre væk – hvilket blev forhindret af politiet

Forhold 6: Trusler mod tre politibetjente (§119, stk. 1) med bombebælte (attrap) ved anholdelsen.

Kilde: Københavns Vestegns Politi.

Flugten foregik med en række attrapper, trusler og et kort over området omkring Herstedvester. På den måde forsøgte livstidsfangen Peter Madsen at flygte fra fængslet i oktober. Det lykkedes også kortvarig.

Blandt andet havde han tapet fire AAA-batterier sammen og sat ledninger og kontakter til et elektronisk apparat, lyder det.

Havde kort over området

Genstandene blev brugt af Peter Madsen til at true sig vej ud af Herstedvester, hvor han afsoner en livstidsdom for drabet på den svenske journalist Kim Wall i en ubåd.

Også kort med luftfoto over området omkring Herstedvester Fængsel og diverse Krak-kort havde Peter Madsen skaffet sig, inden han forsøgte at flygte. Dem skal han heller ikke have igen, mener anklagemyndigheden.

Flugtforsøget

Flugtforsøget fandt sted den 20. oktober, da Peter Madsen skulle til samtale hos en af fængslets psykologer. Her fortalte han den kvindelige psykolog, at han havde fremstillet en bombe og en detonator.

Peter Madsen truede med at detonere bomben – som dog siden viste sig at være en attrap – hvis psykologen tilkaldte hjælp og i øvrigt ikke hjalp ham med at flygte.

Psykologen fulgte Madsen ned ad en bagtrappe til fængslets portbygning. Her truede Peter Madsen en fængselsbetjent til at åbne porten.

I alt blev otte personer truet af Peter Madsen i løbet af 26 minutter fra klokken 10.00 til 10.26, lyder det i retsmødebegæringen.

Ud over at true psykologen og fængselsbetjente truede Peter Madsen også en person i en varebil.

Anholdelsen

Da Peter Madsen var kommet ud på Nyvej i Albertslund, satte han sig ind på forreste passagersæde i en varebil og pegede på chaufføren med sin attrappistol. Samtidig råbte han “kør, kør, kør”.

Det lykkedes dog ikke Peter Madsen at blive kørt væk fra stedet, da politiet ankom og anholdt ham.

I tiden umiddelbart efter flugten kom det frem, at Peter Madsen flygtede, da han mente, at hans besøgs- og kommunikationsmuligheder var blevet forringet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu