ANNONCE

Afslører: Så nemt kan Alexandra få støtten igen

20. juli 2020 13:14 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Grevindens frivillige afkald på årspenge er ikke nødvendigvis endegyldig.

Som Kendte.dk allerede skrev tilbage i august 2019, er det slut med skattebetalte årspenge til grevinde Alexandre, den dag hendes og prins Joachims yngste søn, prins Felix, fylder 18 år. Det sker den 22. juli og dermed siger grevinden farvel til en sikker årlig indtægt af en anseelig størrelse. Det vender vi tilbage til.

Det er ikke noget, der er blevet trukket ned over hovedet på hende, men derimod en beslutning hun selv har truffet.

Men nu er der ikke ret meget i livet, som er helt sikkert. Heller ikke situationen omkring Alexandras apanage, skriver Ekstra Bladet.

Mediet har nemlig fra Statsministeriet fået bekræftet, at Alexandra til enhver tid kan fortryde sin beslutning og få genetableret udbetalingen. Hun kan også vælge en ordning, hvor hun vil modtage en del af de årspenge, der er afsat til hende i finansloven.

Ifølge Ekstra Bladet er aftalen desuden kun gældende så længe, grevinden er erhvervsaktiv. Herefter venter en betragtelig pensionsydelse Det bekræftede tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen tilbage i 2017.

I praksis skal grevinde Alexandra hvert år skriftligt meddele, at hun fravælger sin ydelse. I forbindelse med 2020 udbetalingerne skete det i december 2019 – med virkning fra august måned.

I indeværende år er der afsat cirka 2,6 millioner kroner til grevinden, men af disse har hun i henhold til sin frasigelsesmeddelelse fra december således fravalgt knap halvdelen.

I galleriet over artiklen kan man se, hvad nogle af medlemmerne af den kongelige familie i år står til at modtage i støtte.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu