ANNONCE

Afsløring: De små skal i skole igen

26. januar 2021 19:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Skoleelever er hjemsendt på grund af restriktioner, men snart kan de yngste af slagsen komme i skole igen, erfarer Politiken

Afsløring: De små skal i skole igen
De tomme knagerækker i skolerne kan snart blive fyldt op med jakker. Ifølge Politiken kan de yngste skoleelever nemlig snart vende tilbage til klasselokalet. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Fra 8. februar kan skoleelever op til 4. klasse komme i skole igen. Det erfarer Politiken fra flere kilder. Samtidig skriver avisen, at der snart vil blive indkaldt til pressemøde, hvor lempelsen vil blive fremlagt.

Dermed følger regeringen umiddelbart den vurdering, som blev fremlagt for nylig, da Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, lørdag sagde. at netop de yngste elever står først i række til at slippe for restriktionerne og komme tilbage til den fysiske undervisning.

Hvorvidt meldingen er skudsikker, er uvist. Tirsdag har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) netop oplyst, at kontakttallet, der angiver, hvor meget virus smitter, er steget. Desuden er også smittespredningen med den såkaldte britiske coronamutation B117 tiltagende.

Af samme årsag har sundhedsministeren netop tirsdag til DR givet udtryk for, at der ikke kan forventes en stor genåbning, når de nuværende restriktioner udløber den 7. februar.

– Det er ikke realistisk med en stor lempelse i starten af februar. Alle vores anstrengelser nu handler om at trække kraft ud af epidemien, således at der er så lidt brændstof som muligt, når den britiske variant får overtaget, siger Magnus Heunicke til DR.

Ministeren fortæller samtidig, at den britiske mutation bliver den dominerende variant af coronavirus i Danmark i midten af februar.

– I de lande, hvor man har genåbnet samtidig med, at den britiske variant havde kontrol over epidemien, der er det gået fuldkommen galt. Vi skal holde fast her, siger Magnus Heunicke til DR.

Giver ikke mening

Dog tyder det altså ifølge Politiken på, at det er vurderet, at de yngste skoleelever kan komme tilbage i fysisk skole – også sundhedsmæssigt forsvarligt.

Ud over de hjemsendte skoleelever er en stor del af detailhandlen lukket, og det samme er idrætsfaciliteter. Desuden skal der bæres mundbind i blandt andet offentlig transport og i de supermarkeder og apoteker, der kan holde åbent.

Ifølge planen udløber de eksisterende restriktioner 7. februar, men flere virologer og andre eksperter vurderer, at der ikke er noget i coronaepidemiens udvikling lige nu, der retfærdiggør en genåbning af samfundet.

Hans Jørgen Kolmos, der er professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet, er bekymret over de stigende kontakttal.

– Smittetallene (de overordnede, red.) ser umiddelbart pæne ud og fortsætter de seneste dages tendens, men jeg bryder mig ikke om at se, at kontakttallene for både de almindelige coronastammer og den engelske variant stiger. Der er set med mine øjne ikke noget, der berettiger til, at vi kan begynde at lempe på restriktionerne, siger Hans Jørn Kolmos.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu