ANNONCE

Afsløring: Snyd i DR-program

13. april 2020 10:59 | Af: Ritzau Fokus

Nyt DR-program skal give et indblik i den danske natur. Nogle af optagelserne i programmet er dog iscenesat.

DR’s naturserie “Vilde vidunderlige Danmark” indeholder visse iscenesatte klip.

Artiklen fortsætter under videoen

Det fremgår i ti sekunder til allersidst i rulleteksterne af det program, som blev sendt søndag aften.

I teksten fremgår det, at optagelserne til programmet er sket i tæt samarbejde med førende danske eksperter.

Det skal sikre, at “de afbildede situationer repræsenterer dyrenes naturlige adfærd så loyalt som muligt og sikre mindst mulig påvirkning af de medvirkende dyr”.

– Visse scener er iscenesat, og der er foretaget optagelser i studie og akvarier, ligesom der er brugt tamme dyr, lyder det i teksten.

Det er uvist, præcist hvilke scener der er tale om.

Programmet er en del af en serie på i alt fem programmer, som har til formål at give seerne et indblik i den danske natur og de dyr, som lever heri.

Hvert afsnit har fokus på et bestemt levested, såsom skoven og vandløb. Søndag kom seerne blandt andet tæt på kongeørnen, grævlingen og ræven.

Henrik Zachariassen er producent på programmet. Han har tidligere fortalt til DR om de iscenesættelser, som er lavet til programmet.

– Der er flere grunde til, at vi gør det. For en stor del af scenerne gælder det, at vi aldrig ville kunne have fået dem i kassen, uanset hvor mange timer vi havde brugt i naturen, siger Henrik Zachariassen til DR.

Han uddyber, at i mange scener ville det ikke kunne lade sig gøre at komme helt tæt på dyrene i de afgørende situationer, hvis man skal gøre det ude i naturen.

Det kan eksempelvis skyldes, at scenen foregår om natten, eller hvis dyrene er for små eller for sky.

– Der er også mange scener, hvor vi har valgt alternative metoder for ikke at forstyrre dyrene eller ødelægge noget for dem, siger Henrik Zachariassen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu