ANNONCE

Aftale begrænser genopdragelsesrejser

9. februar 2012 14:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Aftale begrænser genopdragelsesrejser
Billede mangler

En ny politisk aftale indgået torsdag skal gøre det nemmere for særligt helt små børn at blive familiesammenført med deres forældre.
Fremover skal børn op til otte år kunne familiesammenføres, uden at en sagsbehandler skal vurdere deres mulighed for at blive integreret
i det danske samfund.
“Mindre børn skal ikke være afskåret fra et liv med deres mor eller far på grund af en integrationsvurdering,” lyder det i aftaleteksten.
Aftalen betyder desuden en ændring af reglerne for børns adgang til at få ophold her i landet og dermed for, at børn og forældre kan leve sammen. Samtidigt styrkes forebyggelsen af genopdragelsesrejser, lyder det i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.
Det indskærpes derfor, at offentlige myndigheder skal være mere på vagt over for de udskældte rejser. Samtid skal forældrene i højere grad advares mod rejsernes negative bagside.
“Jeg er meget tilfreds med, at vi nu gør op med en politik, der gradvist har mistet fokus og i stedet er blevet rettet mod at skabe stadigt mere meningsløse hindringer for selv små børns muligheder for et liv med en forælder her i landet,” udtaler justitsminister Morten Bødskov (S).
Også hos Liberal Alliance, der som det eneste parti fra den borgerlig opposition er med i aftalen, er der glæde.
“Jeg glæder mig over, at aftalen sætter fokus på børnene i stedet for at hænge fast i stive regler. Vi er særligt glade for, at beskæftigelse og tilknytning til arbejdsmarkedet nu kommer ind med særlig vægt, når der skal familiesammenføres et barn over otte år til Danmark,” siger Simon Emil Ammitzbøll (LA).
Blandt aftalens hovedpunkter er en øget indsats for børn på flugt, forældres integration og en generelt styrket retssikkerhed.
De nye regler træder i kraft inden sommeren 2012. Sager, der er omfattet af aftalen, vil blive sat i bero indtil de nye regler er trådt i kraft.
Aftalen ligger i forlængelse af partiernes aftale fra november 2011 om rets- og udlændingepolitikken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu