Aftale om fredsstyrke i Congo underskrevet

24. februar 2013 12:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aftale om fredsstyrke i Congo underskrevet
Billede mangler

CONGO: Lederne af en række afrikanske lande underskrev søndag en aftale, der skal bringe fred i den uroplagede østlige del af den Demokratiske Republik Congo.

 

Aftalen blev underskrevet i nærvær af FNs generalsekretær Ban Ki-moon i den etiopiske hovedstad Addis Ababa. Ban Ki-moon udtrykte ifølge Reuters håb om, at aftalen vil bringe »fred og stabilitet« til regionen.

Congos østlige del har været plaget af talrige konflikter gennem de seneste år, blandt andet tog oprørsgruppen M23 kontrol over byen Goma, men blev hurtigt fortrængt af regeringsstyrker i november sidste år.

Fredsaftalen, der blev underskrevet af ledere og repræsentanter for 11 lande, kan føre til nedsættelse af en regional fredsstyrke i det østlige Congo. Sideløbende skal der føres politiske forhandlinger mellem regeringen og oprørsgruppen om en fredsløsning.

Blandt aftalens underskrivere er ledere fra Mozambique, Rwanda, Tanzania, Sydafrika, den Demokratiske Republik Congo, Republikken Congo og Sydsudan.

Aftalen skulle være underskrevet for en måned siden, men uenighed om, hvem der skal lede fredsstyrken, forpurrede underskrivelsen.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu