Det sagde ‘klonk’ da Thomas fik en metallåge i hovedet: I dag er han virkelig ked af én ting

7. december 2017 11:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En afvisning har ført til kritik af kritik af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Afvisningen er en blandt mange afvisninger, der kommer fra Arbejdsmarkedes Erhvervssikring hvert år.

Det sagde 'klonk' da Thomas fik en metallåge i hovedet: I dag er han virkelig ked af én ting
En afvist arbejdsskade gør, at Thomas føler sig dårligt behandlet. Han fik en tung låge i hovedet, men sagen er blevet afvist af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Foto: Joachim Rode/Fagbladet 3F.

En afvist arbejdsskade er lige nu årsag til, at Thomas Johannesen går og gruer for sin fremtid. Det er onsdag morgen i september 2016. Den dengang 27-årige Thomas er lige mødt på arbejde i trælasthandlen i Præstø og i gang med at fylde en lastbil op med træ.

Han har gjort det tusind gange før, så det er en selvfølge, at lastens følgeseddel skal lægges op i førerhuset. Den skal bare lige hentes i opbevaringsrummet på siden af køretøjet. Men lastbilens chauffør har overset Thomas.

– Pludselig sagde det bare ’klonk’, og alt blev helt omtåget i mit hoved, fortæller Thomas Johannesen til Fagbladet 3F.

Lastbilens sidelåge rammer durk lige ned i højre side af Thomas’ hoved. Bagefter får han ’sådan en rigtig slem hovedpine’.

– Det føles som om, der står en mand og bare trykker mig ind i hjernen. Hele mit hoved gjorde bare ondt. Men jeg er jo ikke sådan én, der piver, så jeg bliver på arbejdet vagten ud, siger han.

Og måske er det her, Thomas’ største problem ligger: Han får ikke kvalme, kaster ikke op, men fortsætter med arbejde.

Afvist arbejdsskade trods lægens ord

I hvert fald er den tyngende hovedpine, lægens ord for hjernerystelse og et efterfølgende sløret syn, der kom i dagene efter, ikke bevis nok for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

Man har nemlig ikke hjernerystelse, hvis man ikke har kvalme eller opkast, og sammenhængen mellem hjernerystelsen og det slørrede syn kan ikke ‘sandsynliggøres’, står der i afvisningen, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

– Jeg tænkte bare: ‘det kan ikke være rigtigt’. Lægen siger jo, den er gal. Det er som om, myndighederne slet ikke har læst journalen. De er bare gået videre og sagt ‘nej’, den bruger vi ikke, fortæller Thomas Johannesen til Fagbladet 3F.

Én blandt 25.0000

I de første to uger efter ulykken konstaterer Thomas’ læge ‘en mild hjernerystelse’ og en øjenlæge mener, at det slørede syn, som Thomas nu døjer med, skyldes hjernerystelsen og manglende hvile.

14 dage efter ulykken anmelder han sin skade.

Afvisningen får han i juli 2017. Ti måneder efter han fik en låge i hovedet.

Thomas på 28 år er dermed blandt de mere en 25.000 danskere, der siden 2014 har er blevet mødt af en afvist arbejdsskade, når de har meldt en ulykke til AES.

– Jeg mener ikke, jeg er blevet ordentligt behandlet. Jeg synes, det er uretfærdigt, at de ikke vil anerkende min arbejdsulykke, siger han.

Thomas har sammen med sin sagsbehandler fra 3F Sydsjælland klaget afgørelsen. Så i dag kan Thomas kun håbe på, at Ankestyrelsen vil godkende hans sag og anerkende den. Han kan forvente svar om små ni måneder, har han fået at vide.

– Ventetiden er det sværeste. Jeg går bare rundt og er nervøs. Det er lidt uoverskueligt lige nu. Jeg kan ikke tænke så langt, men jeg håber bare, de vil anerkende den, siger Thomas.

20.000 anmeldelser om året

Fagbladet 3F fortæller i en anden artikel, at godt 20.000 danskere årligt anmelder en arbejdsulykke til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der er den den ene del af arbejdsskademyndighederne. Arbejdsulykker anmeldelse til AES, og de vurderes over to omgange.

Ifølge Fagbladet 3F skal arbejdsulykken enten afvises eller anerkendes. Bliver ulykken anerkendt, vurderer AES, om der skal udbetales erstatning, og bliver en ulykke afvist, kan den skadede klare til Ankestyrelsen, der er den anden del af arbejdsskademyndighederne.

Newsbreak.dk har været i kontakt med Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der oplyser, at man ikke udtaler sig om personsager.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu