AGF-træner: Frygten for Brøndby er helt forsvundet

7. marts 2013 10:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
AGF-træner: Frygten for Brøndby er helt forsvundet
Billede mangler

For snart 20 år siden gjaldt kampene mellem to af dansk fodbolds største traditionsklubber mesterskabet. Senere kæmpede Brøndby om mesterskaber, mens AGF som en anden ghostbuster lå i hård kamp med nedrykning-spøgelset.

Men på søndag er det anderledes. Det aarhusianske hjemmehold ligger trygt i midten og flirter endda med Superligaens top. Alt imens er det unævnelige farvel til dansk fodbolds første klasse rykket et stort skridt nærmere for Brøndby med sidste weekends nederlag til Randers.

– Da jeg selv spillede, var Brøndby respekteret og frygtet, fordi det ganske enkelt var et bedre hold end os andre. Sådan er det ikke mere. Der er stadig respekt om Brøndby, men frygten er forsvundet helt, siger AGFs cheftræner Peter Sørensen om de for Brøndby så glade 90ere.

Sørensen så sit hold tabe 1-2 til Esbjerg i forårspremieren, så for en kort bemærkning er medalje-drømmene gledet en smule i baggrunden. Medalje-drømme, som Brøndbys ledelse i øvrigt deler. Ikke i denne sæson, men inden for to år.

Da den økonomisk underdrejede nedrykningskandidat præsenterede årsregnskab tidligere på ugen, havde de blodrøde tal følgeskab af en målsætning om medaljer i 2015.

– Jeg ser stadig Brøndby som en konkurrent til topplaceringerne i løbet af de kommende år. Men det er alle klubber. Jeg kan ikke vide, hvad der sker. For et par år siden havde ingen set FCN som en udfordrer i toppen. Nu er holdet forsvarende mester. Det samme gælder Randers. Det er en oprykker, men alligevel spiller holdet med i toppen allerede i denne sæson, siger Peter Sørensen.

Tidligere på ugen beskrev Brøndby-træner Auri Skarbalius i et interview med tipsbladet.dk dog målsætningen som urealistisk. Men dét pres skal Skarbalius leve med, mener Peter Sørensen:

– Hvis man er træner i Brøndby, er man udsat for et større pres end i de fleste andre klubber. Det må man affinde sig med. Men selvfølgelig kommer man ikke i top tre bare ved at have en målsætning om det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu