Agger & Co vil kuppe BIF-ledelse

21. februar 2013 18:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Agger & Co vil kuppe BIF-ledelse
Billede mangler

Fire af Brøndbys største profiler gennem tiden er blandt støtterne, når en investorgruppe inden for kort tid giver sig til kende med en ordentlig pose penge og ønsket om at bringe Brøndby tilbage til toppen af dansk fodbold.

Landsholdets anfører Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og den tidligere Brøndby-anfører og klubmand, Per Nielsen, er kørt i stilling som ambassadører for projektet, der ifølge BTs oplysninger har bred opbakning hele vejen rundt i klubben. Det betyder dog ikke, at de tidligere Brøndby-koryfæer selv er blandt storinvestorerne.

Daniel Agger, der var til møde med nogle af projektets bagmænd mandagens før landskampen mod Makedonien, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Per Nielsen vil derimod anbefale, at investorerne bliver modtaget positivt og får indflydelse, når den planlagte emissionen senere på foråret fylde Brøndbys slunkne pengekasse op.

BT erfarer, at investorerne til gengæld for investeringen vil have lov at indsætte en helt ny bestyrelse på den forestående generalforsamling i begyndelsen af april eller på en ekstraordinær generalforsamling senere, og at også direktionen bliver skiftet ud.

Det betyder, at bestyrelsesformand Sten Lerche, næstformand Benny Winther, bestyrelsesmedlem Johnny Nederskov Nielsen og formand for bestyrelsens sportslige udvalg, Bjarne Jensen, efter al sandsynlighed er fortid inden for få måneder, lige som bestyrelsesmedlem og konstitueret direktør Tommy Håkansson også ryger ud.

Dermed minder planerne på mange måder om Frank Buch-Andersen tilbud fra september sidste år om at garantere en aktieemission på 150 mio. kr. mod at få udskiftet store dele af ledelsen, men det er en afgørende forskel, at ledelsen denne gang ikke er involveret. Mens Frank Buch-Andersen gik direkte til bestyrelsens næstformand Benny Winther og direktør Tommy Håkansson er der denne gang tale om et decideret kup – eller et tilbud som ingen kan modstå, om man vil.

Opbakningen fra Per Nielsen, Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander er det træk, der skal overbevise eventuelle kritikere om, at det er folk med hjertet på rette sted, der ønsker at købe aktier og føre klubben videre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu