ANNONCE

Aggressiv stork får påbud af Arbejdstilsynet

17. september 2020 21:30 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En sort stork er så aggressiv over for de ansatte i AQUA i Silkeborg, at virksomheden har fået et påbud.

Aggressiv stork får påbud af Arbejdstilsynet
Den sorte stork "Fagin" har en stor beskyttertrang overfor sin storke-hustru. Det har udløst påbud fra Arbejdstilsynet. Foto: TV2 Østjylland.

Citathistorie: TV2 Østjylland

 Normalt hører man om dem, når de leverer nyfødte børn. I Silkeborg har de en sort stork, som helst ikke skal i nærheden af børn.

– Vi er begyndt at kalde ham Fagin, som er den her grusomme fugl fra filmen Fuglekrigen i Kanøfleskoven, fortæller zoolog i AQUA Akvarium og Dyrepark Morten Vissing.

“Fagin” har en tendens til at angribe dyrepasserne, når de skal ind i buret og fodre ham og storke-hustruen.

– Han kan ændre adfærd fra dag til dag, siger Morten Vissing.

Når det bliver forår og hormonniveauet stiger, så øger det aggressiviteten og beskyttelsestrangen hos Fagin. For et par år siden blev en dyrepasser hakket i baghovedet.

– Dyrepasseren glemmer at holde øje med ham og vender ryggen til, og bliver så hakket bag i hovedet af næbet, fortæller Morten Vissing til TV2 Østjylland.

Påbud fra Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet har været forbi AQUA og her fik de en række påbud. Blandt andet på grund af den 3.5-4 kg. tunge sorte stork.

– Vi har haft storkene her i 17 år og kender dem udmærket godt. Så det er ikke nyt for os, at han bliver aggressiv, siger zoolog Morten Vissing.

Har I ikke styr på det her?

– Der er fuldstændig styr på det her. Vi arbejder professionelt med vores dyr og har en masse sikkerhedsforanstaltninger. Her tror jeg måske, at det beror på en misforståelse omkring, hvor farlig han egentlig er ham her, fortæller Morten Vissing til TV2 Østjylland.

Hvis storken føler sig truet og ikke kan komme væk, så går den til angreb – og det lange næb går efter øjnene.

Derfor har dyrepasserne altid haft beskyttelsesbriller på, når de skulle ind og fodre “Fagin” og fruen. Nu har de så også sikkerhedshjelm og svejsehandsker.

– Jeg synes ikke, det har været et problem. Men nu er vi helt sikre med livrem og seler, siger Morten Vissing.

AQUA Akvarium og Dyrepark har opfyldt de krav, som Arbejdstilsynet har stillet – og har ikke længere noget påbud.

Overrasket zoolog

Zoolog Morten Vissing er lidt overrasket over, at det lige var storken, som var den, som var “farligst” af alle deres dyr.

– Vi har nogle gode sikkerhedsprocedurer rundt omkring vores dyr. Nogle af de dyr vi betragter som farlige, er vores vildsvin, og så har vi rovdyr, som kan bide. Der har vi nok størst fokus, siger Morten Vissing.

Morten Vissing forsikrer, at man ikke skal være bange for storke – hvis man er så heldig at møde én i det fri.

– Det er en fugl, som er sky. Hvis man går en tur i skoven, så vil man ikke blive angrebet af en stork. Det ville aldrig ske, fortæller han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Arbejdstilsynet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu