Her er planen med Fischer

17. februar 2013 12:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Her er planen med Fischer
Billede mangler

Han er udråbt som et af Europas hotteste talenter. Fulgt af europæiske giganter som Real Madrid, Manchester United og FC Barcelona, der for længst har spottet Viktor Fischers kælne boldbehandling og veludviklede målnæse.

Men nu kan danskerkolonien Ajax ånde lettet op. Den danske landsholdsangriber underskriver en ny kontrakt, der binder ham til klubben frem til 2017.

– Ajax har sendt papirerne til Viktor Fischers advokat, som ser dem igennem her i weekenden. Så skriver han under mandag eller tirsdag. Aftalen er i hus, siger journalist Mike Vermeij til sporten.dk.

Han følger Ajax tæt for De Telegraaf og har været i kontakt med sagens parter.

Dermed forlænger storklubben den kontrakt, der løb til 2014 og indbragte Fischer en anslået årsløn på op mod halvanden mio. kr. Ifølge Mike Vermeij vil den nye kontrakt flerdoble lønnen, der på kontraktens sidste år kan løbe op i en årsløn på 6,8 mio. kr.

Så længe er den blonde angriber dog næppe at finde i tulipan-landet. For meget tyder på, at kontraktforlængelsen er et afgørende led i en langsigtet plan, der kan forgylde både Fischer og Ajax.

– Kontrakten er meget vigtig for Ajax. Det betyder, at de kan have glæde af ham i to-tre år mere, inden de må sælge eller forlænge igen. Jeg tror, at de sælger ham i 2015 eller 2016, vurderer Mike Vermeij, der forudser, at næste stop for Fischer kan blive særdeles lukrativt.

Den unge gavflab kan nemlig meget vel – sammen med landsholdskollegaen Christian Eriksen – blive manden, der går i fodsporene på superstjernerne Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart og Klaas-Jan Huntelaar.

– Christian Eriksen og Viktor Fischer er de to mest værdifulde spillere i Ajax. Jeg tror, at Christian Eriksen bliver den første Ajax-spiller, der ryger til en europæisk storklub, mens Fischer er den næste, vurderer Mike Vermeij.

Det næste par år står der dog stadig Ajax på visitkortet. Til Amsterdam-klubbens store fornøjelse.

– Han er 18 år og har op- og nedture, men han drypper klasse af sig, og han kan afgøre kampe, siger sportsdirektør i Ajax Amsterdam, Marc Overmars, der samtidig fremhæver stortalentet som en rollemodel for endnu en ung dansker i truppen.

– Viktor er et godt eksempel for fyre som Lucas Andersen og Dejan Meleg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu