ANNONCE

Akademikere skræmt over dagpengeforslag fra Venstre

16. februar 2012 11:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Akademikere skræmt over dagpengeforslag fra Venstre
Billede mangler

Skræmmende.
 
Sådan betegner Dansk Magisterforening nyt forslag fra Venstre, hvor dagpengene til de 25-30-årige skal halveres.
 
Regeringen nægter at forholde sig til forslaget inden forhandlingerne om en kommende reform af kontanthjælpen.
 
Formand Ingrid Stage er dog ikke i tvivl. Forslaget skal hen, hvor peberet gror.
“Jeg håber meget, at beskæftigelsesministeren vil afvise forslaget helt, fordi det er et meget skræmmende forslag, og jeg er glad for, at det ikke er Venstre, der sidder med magten nu,” siger Ingrid Stage, der taler for 40.000 kandidater og studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsfag og sundhedsvidenskab, til Newspaq.
 
Beregninger fra Beskæftigelsesministeriet viser, at Venstres forslag vil indbringe en halv milliard kroner til staten om året, og øge arbejdsudbuddet med 2.000 personer.
 
Akademikerne mener dog, at forslaget reelt vil være en økonomisk lussing til de nyuddannede, fordi der ikke er job til dem i øjeblikket.
“Det eneste et sådan forslag vil give er en hård økonomisk straf til nogle, der har brugt lang tid på en uddannelse, som de har fået at vide, at samfundet ønsker,” siger formanden.
 
I øjeblikket går knap hver tredje nyuddannede humanist direkte på dagpenge, fordi der ikke er job til dem, oplyser Dansk Magisterforening.
 
Venstre ser forslaget som en central element i forhandlinger om reformen. Arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V) mener, der skal nye metoder i brug, hvis unge mellem 25 og 30 år skal op fra divaneseren og ud på arbejdsmarkedet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu