ANNONCE

Aktiefest efter finanskriseplanen

1. december 2011 10:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Aktiefest efter finanskriseplanen
Billede mangler

Pilen peger opad på de asiatiske børser, efter at verdens seks største centralbanker er gået sammen om at skabe sikkerhed for de udsatte europæiske banker.
Dermed fortsætter den positive tendens på de internationale finansmarkeder, da centralbankerne i henholdsvis USA, England, Canada, Japan, Schweiz og Den Europæiske Centralbank (ECB) i går sænkede renten på de såkaldte rente swaps, som gør det billigere for at låne penge i amerikanske dollars.
I går steg kursen således på de toneangivende amerikanske og europæiske banker efter den koordinerede redningsaktion, og det var derfor forventet, at de asiatiske børser, som har en anden døgnrytme end deres vestlige kollegaer, ville fortsætte den positive udvikling.
Den japanske børs Nikkei noterede da også en stigning på 1,9 pct., mens MSCI-indekset, som registrerer aktiebevægelserne uden for Japan, steg 4,4 pct.
Centralbankernes aktion fortolkes som en ansvarsfuld beskyttelse af det ustabile europæiske marked, siger aktiestrateg Stan Shamu hos IG Markets til Reuters.
“Handlingen tiljubles af markederne, fordi det viserat centralbankerne er villige til at samarbejde om at lempe på de europæiske landes gældskriser.”
Det forventes, at de europæiske børser fortsætter stigningen i dag.
Kilde: Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu