Aktionærer: Bankchefer lærte af lyssky kunder

16. marts 2012 23:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Aktionærer: Bankchefer lærte af lyssky kunder
Billede mangler

Den såkaldte kone-finte, som tidligere topchefer i Roskilde Bank har brugt for at skærme deres millioner for erstatsningskrav, er en hån mod aktionærerne.
 
Det mener Dansk Aktionærforening på vegne af bankens aktionærer, der mistede mellem seks og syv milliarder kroner, da banken kollapsede i 2008.
 
“Den form for transaktion forbindes normalt ikke med bankledelse. Den forbindes normalt med folk, der bevæger sig på det grå marked og er professionelle spekulanter. Vi har set det med mange af de sager, som netop Roskilde Bank er inde i med nogle af deres kunder. Så man må sige, at de har lært af deres metoder,” siger formand Niels Mengel til Newspaq.
 
Ifølge TV2 Nyhederne oprettede Roskilde Banks direktør gennem 28 år, Niels Valentin Hansen, og bestyrelsesmedlem Peter Holm en ægtepagt allerede før krakket.
 
Underdirektør Allan H. Christensen har efter krakket angiveligt overført mindst 2,3 millioner kroner til sin hustru, hvor pengene er i sikkerhed, hvis ledelsen drages til ansvar for krakket.
 
Også bankens tidligere tidligere direktør, Arne Wilhelmsen, og næstformand i bestyrelsen, Niels Krüger, skal have overført formuer til deres ægtefæller.
“Man får en dårlig smag i munden. For aktionærer og kreditorer i øvrigt har jo lidt meget store tab i forbindelse med Roskilde Bank,” siger Niels Mengel.
 
Forbrugerombudsmanden er på vegne af aktionærerne ved at lægge sag an mod banken for vildledning af kunderne.
“Og der er måske nogle af dem, der bliver skuffede og ikke får noget som helst, selv om de vinder sagen,” siger Niels Mengel.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu