Aktionærer sagsøger Facebook-stifter

23. maj 2012 18:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Aktionærer sagsøger Facebook-stifter
Billede mangler

Efter en hård start på børsen for den nyintroducerede Facebook-aktie fortsætter nedturen for folkene bag det populære sociale netværk.
Flere aktionærer har nemlig besluttet at sagsøge Facebook Inc., Facebook-stifter Mark Zuckerberg og flere banker for at have skjult vigtig information forud for børsintroduktionen i fredags.
Årsagen til søgsmålet er, at der – ifølge sagsøgerne – er blevet tilbageholdt oplysninger om “en alvorlig og udtalt reduktion” i virksomhedens vækst.
Samtidig skal banken Morgan Stanley, der stod for introduktionen, før børslanceringen fredag i sidste uge have advaret udvalgte kunder mod at købe aktien.
Da teknologibørsen Nasdaq i New York lukkede tirsdag, var kursen på de hypede aktier faldet med omkring 9 procent. Det betyder, at Facebook-aktierne faldt til en værdi af omkring 30 dollar stykket.
Det skete efter, at aktien allerede mandag tabte hele 11 procent. Her lukkede aktien i en kurs på cirka 34 dollar – cirka 4 dollar mindre, end da aktien blev introduceret på børsen i fredags under stor virak.
Onsdag er der dog lidt bedre nyheder til aktionærerne. Aktien er oppe med 3,6 procent, kort efter aktiemarkederne har åbnet for handlen.
Facebooks længe ventede børsintroduktion var imødeset med stor spænding, og mange analytikere forudså stigninger på op mod 10 procent. Men det er altså gået lige modsat.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu