Aktive fonde skuffer

19. april 2013 07:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aktive fonde skuffer
Billede mangler

Det kan i mange tilfælde ikke betale sig at investere i aktivt forvaltede – og dermed dyrere – fonde i forhold til såkaldte indeksfonde, der blot følger markedet. Senest er det påvist i en analyse af 130 fonde over 10 år, som analysefirmaet Morningstar har lavet med en sammenligning med fondenes såkaldte benchmark – det generelle marked, som de opererer i.

 

Ifølge Børsen ligger afkastet i seks ud af 10 fonde under deres benchmark, når man indregner de fonde, der er lukkede på grund af dårligt afkast. Kun fem procent af fondene leverer et betydeligt merafkast over de ti år.

»Der er reelt kun et forsvindende lille antal fonde, der har vist sig i stand til at slå markedet som følge af dygtighed. De fleste af dem, der har slået markedet, har blot været heldige. Dermed er der ingen grund til at tro, at de samme fonde vil slå markedet i de kommende år,« siger økonomiprofessor Tom Engsted fra Aarhus Universitet, som råder danskerne til at følge en passiv investeringsstrategi.

Investeringsforeningsrådets direktør Jens Jørgen Holm Møller mener, at det er et ensidigt råd.

»Både aktive og passive investeringsfonde kan spille en rolle i investors portefølje. Det er ikke enten-eller. Det er både-og,« siger han til avisen. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu