Aktivists datter fængslet i Bahrain

1. marts 2013 17:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aktivists datter fængslet i Bahrain
Billede mangler

BAHRAIN: Zainab al-Khawaja, som er datter af den livstidsdømte danske statsborger og menneskerettighedsaktivist, Abdulhadi al-Khawaja, er blevet idømt tre måneders fængsel i Bahrain, samme sted hvor hendes far sidder fængslet, efter at en appelret har stadfæstet hendes dom.
Zainab al-Khawaja blev ifølge BBC fundet skyldig i at have »fornærmet og ydmyget en offentlig ansat«.

 

Hun har tidligere afsonet både en og to måneders fængsel i andre sager, hvor hun blandt andet blev anklaget for at have bevæget sig ind i en forbudszone i hovedstaden Manama, som blev etableret af myndighederne efter de voldsomme uroligheder i 2011.

Senest blev hun anklaget for at have ødelagt offentlig ejendom på en politistation og revet et billede af landets enevældige konge Hamad Bin Isa Al Khalifa ned.

Rettens afgørelse blev bekendtgjort dagen efter, at FNs menneskerettighedsorganisation fordømte den fortsatte »forfølgelse og fængsling af personer, der bruger deres ytringsfrihed i Bahrain«.

Abdulhadi al-Khawajas sag har vakt international opsigt, og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har indtil nu forgæves brugt såvel dansk som internationalt diplomati i bestræbelserne på at få ham sat på fri fod.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu