Akutjob kommer, lover kommuner

26. november 2012 18:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Akutjob kommer, lover kommuner
Billede mangler

Nu kommer jobbene, lover flere kommuner mens katastrofedatoen nærmer sig for mange udfaldstruede dagpengemodtagere. 
 
Håndsrækningen til de udfaldstruede dagpengemodtagere lader vente på sig i en knap en fjerdedel af landets kommuner.
 
Selvom landets 98 kommuner for over en måned siden forpligtede sig til hurtigst muligt at øremærke stillinger til de langtidsledige har 22 endnu ikke opslået et eneste.
 
Men jobbene kommer, lover borgmester i Skanderborg Jørgen Gaarde.
 
– Vi skal have det op på byrådsmødet på onsdag, hvorefter vi kan gå i gang med at opslå vikarjob og midlertidige job som akutjob, siger han til Newspaq.
 
I Tønder Kommune vedtog økonomiudvalget i sidste uge, at jobbene skulle slås op. Og når kommunalbestyrelsen mødes på torsdag bliver der givet grønt lys, siger borgmester Laurids Rudebeck (V).
 
– Efter på torsdag forventer jeg, at alle ledige stillinger i kommunen, bortset fra lederjob, blive opslået som akutjob, siger han.
 
Det er analysebureauet Kaas og Mulvad, der for Ugebrevet A4 har fundet frem til, at 22 af kommunerne endnu ikke har opslået akutjob. Analysen viser samtidig, at i 15 andre kommuner kun har opslået et enkelt job til de langtidsledige.
 
Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen ønsker ikke at penge fingre ad de langsomme kommuner. Han hæfter sig ved, at 76 kommuner allerede har iværksat deres del af regeringens akutpakke II.
 
– Man kan altid fokusere på den negative historie. Men der er altså 76 kommuner, der har opslået akutjob. Og de sidste er i beslutningsprocessen, så de er på vej. De skal jo også have lov til lige at regne på det og have det gennem embedsmænd og udvalg, siger Leif Lahn Jensen.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu