Akutpakke 1 hjalp ikke mange

16. januar 2013 06:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Akutpakke 1 hjalp ikke mange
Billede mangler

Regeringens første akutpakke har kun hjulpet ganske få.
 
Af: Thomas Sand, Berlingske Nyhedsbureau
 
Når regeringens første akutpakke skal evalueres på mandag, må parterne konstatere, at den ikke har hjulpet meget, skriver Jyllands-Posten.
 
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) præsenterede i august sidste år pakken, der indeholdt 330 millioner kroner til en målrettet indsats for de ledige, der var på vej til at miste dagpengeretten.
 
– Jeg havde da gerne set, at tallene var bedre, og vi må tale med kommunerne om det. Der er ikke nogen af os, der synes, at det her er i orden. Men vi skal fortsætte indsatsen med at opkvalificere de ledige. Der kommer også en tid efter krisen, siger Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen (S) til avisen.
 
Ifølge planen skulle alle ledige have ret til kontakt til en personlig, fast jobformidler, men det er kun hver tredje, der har fået det. Det undrer man siger over hos arbejdsgiverne.
 
– Akutpakken var et særligt initiativ med en ekstra hjælpende hånd til dem, der er tæt på kanten. Derfor overrasker og undrer det os, at der er en stor andel af de ledige, der har vendt det tilbud ryggen og synes, at de kan klare sig på egen hånd, siger chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening Jørgen Bang-Petersen.
 
Der er til gengæld ros til pakken fra a-kassernes brancheorganisation, hvor direktør Verner Sand Kirk mener, at den har hjulpet a-kasser og jobcentrene til et bedre samarbejde.
 
– Men det er jo klart, at enhver kan se, at den udfordring, vi står overfor, er mange gange større, end den akutpakke kan løfte. Den er på ingen måde tilstrækkelig,« siger han til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu