Al Capone-insats har skaffet staten 190 millioner

13. april 2013 01:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Al Capone-insats har skaffet staten 190 millioner
Regeringen vil gøre det attraktivt for unge at vælge en karrierevej som tømrer eller automekaniker.

Siden starten af 2010 har skattemyndighederne via den såkaldte Al Capone-model stresset bande- og rockermedlemmer ved at inddrive penge og værdier, som de kriminelle ikke kan redegøre for.

 

Det har ikke blot lagt pres på banderne. Det har også lettet lidt af presset på den danske statskasse.

På tre år har indsatsen givet staten et provenu på 190 millioner kroner. Det viser nye tal fra Skatteministeriet ifølge DR.

»Bandeproblematikken rækker ind i mange dele af vores samfund – også på skatteområdet. Det er helt naturligt politiet, der er i førertrøjen på området, men skattemyndighederne har en vigtig opgave i forhold til at understøtte politiets indsats,« skriver skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en mail til DR Nyheder.

Al Capone har været så stor en succes, at den nu også bliver brugt mod personer uden for det kriminelle miljø, men som støtter de kriminelle. Det har blandt andet betydet, at Skat har fået fat i en del af de virksomheder og bagmænd, der skaffer finansiering til de kriminelle medlemmer.

»Fra Skats side har vi haft massivt fokus på det her område. Og vi har faktisk anvendt i cirka 40 årsværk de sidste tre år på opgaven. Det er forholdsvist mange ressourcer, vi bruger, men det er også en vigtig samfundsopgave,« siger Johnny Schaadt Hansen, underdirektør i Skat med ansvar for Økokrim-enheden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu