Al-Khawaja afviser tvangsfodring

12. april 2012 11:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Al-Khawaja afviser tvangsfodring
Billede mangler

I flere dage har familien til Abdulhadi al-Khawaja ikke haft mulighed for at komme i kontakt med den dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist.
Men i går ringede han til sin familie og fortalte, at han stadig er på sultestrejke og ikke indtager andet end vand. Han afviser også, at han bliver tvangsfodret, skriver al-Khawajas advokat på Twitter, efter at han har talt med aktivistens kone.
Al-Khawaja har nægtet at tage føde til sig i 64 dage, og både hans familie og det danske torturcenter IRCT er bekymret for hans helbred.
Aktivisten har tabt sig 10 kilo og har udviklet fedtlever. Ifølge datteren Maryam al-Khawaja døjer han desuden stadig med de skader, han fik, da han blev tortureret i fængslet, hvor han blandt andet brækkede kæben.
Overlæge Jens Kondrup fra Rigshospitalets Ernæringsenhed siger til JydskeVestkysten, at der desuden er risiko for, at menneskerettighedsaktivistens hjerne kan være blevet skadet permanent på grund af vitaminmangel og for lavt blodsukker.
Den danske statsborger er efterhånden så alvorligt svækket, at det internationale samfund ikke længere vil kigge på fra sidelinjen, mens han sulter sig ihjel.
I går udsendte det amerikanske udenrigsministerium en meddelelse henvendt til styret i Bahrain. Amerikanerne opfordrer endnu en gang til, at de voldelige konfrontationer mellem det sunnimuslimske styre og det shiitiske flertal i befolkningen ophører. Samtidig kritiserer USA’s regering, hvordan Bahrains styre behandler al-Khawaja.
“Vi giver udtryk for vores fortsatte bekymring for den fængslede aktivist Abdulahdi al-Khawajas velbefindende. Vi opfordrer derfor Bahrains regering til omgående at tage alle muligheder i brug for at løse situationen”, skriver udenrigsministeriet i meddelelsen.
Abdulhadi al-Khawaja, der er indlagt på et militærhospital i Bahrains hovedstad Manama, har tirdag haft besøg af Danmarks ambassadør til Saudi Arabien. Her havde mændene 20 minutter til at tale om retssagens status og al-Khawajas helbred.
Demokratiforkæmperen er idømt livstid for at have forsøgt at omstøde styret. Han har anket sin sag to gange, og begge gange er anken blevet afvist. Hans eneste mulighed for frifindelse er nu en benådning fra Bahrains konge Hamad al-Khalifa.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu