Al-Khawaja om fængsling: En forbrydelse

22. maj 2012 16:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Al-Khawaja om fængsling: En forbrydelse
Billede mangler

En svækket Abdulhadi al-Khawaja kørte tirsdag selv ind i retssalen i Bahrain i en kørestol, mens han var fulgt af både en læge og tre sygeplejersker.
Han tog et par små skridt frem mod dommeren, før han igen satte sig ned og slog fast, at han ikke mener, at der findes juridiske grunde til at holde ham fængslet i Bahrain.
– Fortsættelsen af min arrestation er en forbrydelse.
– Der er ingen juridisk undskyldning for min fortsatte tilbageholdelse, sagde han.
Tirsdagens retsmøde i Manama fandt sted ved en civil domstol og var en appel af en dom fra sidste år, hvor al-Khawaja af en militærdomstol blev idømt livsvarig fængsel for at opfordre til et systemskifte i landet.
Mens hans advokater har udtrykt håb om, at den civile domstol vil være mere fair end den militære ved at lade forsvaret føre et egentligt forsvar, så tror al-Khawaja ikke meget på ægtheden af retssagen.
– Stop denne fingerede retssag, sagde han således.
Al-Khawaja var ifølge nyhedsbureauet AFP iført sorte bukser og en hvid trøje. Og så så han både “svag” og “skrøbelig” ud.
Han er shiamuslimsk som størstedelen af Bahrains befolkning og stærkt kritisk over, at den sunnimuslimske kongefamilie sidder tungt på magten.
Han blev anholdt sidste år for at opfordre til et systemskifte i Bahrain og siden idømt livsvarigt fængsel af den militære domstol.
Han har i øjeblikket sultestrejket i mere end 100 dage, men er angiveligt blevet tvangsfodret undervejs.
– Jeg er parat til at ofre mit liv for at kræve frihed, sagde han igen tirsdag.
Tirsdag behandlede retten udelukkende de anklager om tortur, der har været i sagen mod al-Khawaja og en gruppe andre fængslede aktivister. Næste retsmøde er sat til 29. maj.
Den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), har hidtil forgæves presset på for at få udleveret dansk-bahraineren, og det samme har også EU, FN og USA.
AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu