Al-Khawajas datter fængslet for formel-1 uro

24. april 2012 18:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Al-Khawajas datter fængslet for formel-1 uro
Billede mangler

Zainab al-Khawaja skal tilbringe en uge i fængsel, efter at hun lørdag blev arresteret i Bahrain for at have forstyrret den offentlige ro og orden og forulempet en politimand, oplyser hendes advokat, Mohammed al-Jishi til nyhedsbureauet Reuters.
Datteren af den sultestrejkende dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawaja blev anholdt, fordi hun sad på en vej for at protestere mod styret i Bahrain i forbindelse med weekendens Formel 1- grand prix i ørkenstaten.
– De besluttede sig for at oprette hendes anholdelse i syv dage for at have forstyrret trafikken og forulempet en embedsmand. Hun afviste at snakke under afhøringerne eller at underskrive papirer, siger Mohammed al-Jishi.
Zainab al-Khawaja er sammen med sin far en af de argeste kritikere af styret i Bahrain. Al-Khawaja-familien er shiamuslimsk som størstedelen af landets befolkning og er stærkt kritisk overfor, at den sunnimuslimske kongefamilie sidder tungt på magten.
Faderen blev anholdt sidste år for at opfordre til et systemskifte og siden idømt livsvarigt fængsel.
Han har i øjeblikket sultestrejket i mere end 75 dage i træk og er angiveligt døden nær.
Abdulhadi al-Khawaja skulle have været for en appeldomstol mandag, men hans sag blev sammen med andre fængslede kritikeres sager udskudt en uge.
Den danske udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har presset på for at få udleveret dansk-bahraineren, og det samme har både EU, FN og USA.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu