Al-Qaeda tager ansvaret for blodigt Bagdad-angreb

18. februar 2013 11:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Al-Qaeda tager ansvaret for blodigt Bagdad-angreb
Billede mangler

IRAK: Den irakiske gren af al-Qaeda har påtaget sig skylden for de bilbomber, som søndag eksploderede i et shiamuslimsk område i hovedstaden Bagdad.

 

Terrornetværket oplyser ifølge Reuters, at angrebet var en hævn for den irakiske stats undertrykkelse af landets sunnimuslimer.

Al-Qaeda hævder, at premierminister Nuri al-Malikis shialedede regering diskriminerer sunnierne, som er i undertal.

Tidligere gik de irakiske al-Qaeda-medlemmer primært efter at ramme udenlandske militærtropper i det uroplagede land, men nu sigter de i stedet efter shiamuslimske mål og lokale sikkerhedsstyrker i et forsøg på at fremmane sekterisk vold af den type, der bragte landet på randen af borgerkrig i årene omkring 2006-2007.

»Vi siger til sunnierne i Bagdad og andre steder: Situationen, som I lever under nu, er præcis den, som mujahedinerne advarede jer mod for nogle år siden. I bevæger jer i en mørk tunnel,« skriver gruppen i en meddelelse, den har offentliggjort på sin hjemmeside.

Søndag blev mindst otte bilbomber udløst i et forretningskvarter i Bagdad i nærheden af adskillige restauranter, butikker og handelsstrøg. Den ene bombe rev fronten af flere forretninger i Qaiyara-området, skriver Reuters.

Oprørerne har intensiveret deres angreb og voldelige overgreb i Irak, og det har skabt spekulationer om, at landet står på randen af borgerkrig.

Eksplosionerne søndag var ikke weekendens eneste angreb. Lørdag blev en højtstående militær efterretningsofficer slået ihjel i et selvmordsangreb.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu