Alan Turing fejres af Google på 100 års fødselsdag

23. juni 2012 00:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Alan Turing fejres af Google på 100 års fødselsdag
Billede mangler

Alan Turing fejres på 100 års fødselsdag af Google – Alan Mathison Turing var med til at grundlægge datalogien og knække Enigma-koden.

Alan Mathison Turing, født den 23. juni 1912 og død den 7. juni 1954 ved selvmord, var britisk matematiker og med til at grundlægge datalogien.

Mest berømt er Alan Turing for sin turingtest samt for at have været med til at knække tyskernes Enigma-kode under 2. verdenskrig.

I 2009 fik Alan Turin en officiel undskyldning af den daværende engelske premierminister Gordon Brown for den måde England behandlede ham i forbindelse med hans homoseksualitet.

Alan Turin blev i begyndelsen af 1950’erne blev Alan Turin arresteret for sit homoseksuelle forhold til den noget yngre Arnold Murray efter at have indgivet en politianmeldelse om indbrud i sin lejlighed. Ifølge Alan Turin skulle indbruddet være blevet begået af en bekendt til Turins elsker.

For at slippe for fængselsstraf måtte Alan Turin lade sig underkaste østrogenindsprøjtninger.

I 1954 satte Turin selv en stopper for sit liv, da han spiste et æble fyldt med cyanid. Flere mener at æblet er et symbol på Snevide og de syv små dværge – Turins yndlingsfilm. Men Turin vågnede ikke op igen ligesom Snevide gjorde.

Ifølge Wikipedia kan det i øvrigt være Turin og hans æble som computerselskabet Apple har brugt som logo. Selv siger Apple, at æblet symboliserer Isac Newton, men hos Apple er der taget en bid af æblet – nøjagtig som Turin selv gjorde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu