ANNONCE

Alarm undersøges efter pædagogdrab

8. februar 2012 20:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Alarm undersøges efter pædagogdrab
Billede mangler

Den nu myrdede kvindelige pædagog havde muligvis en overfaldsalarm med sig, da hun drog ud i bil tirsdag eftermiddagen med en beboer.
Alle medarbejdere på bostedet Blåkjærgård er nemlig ifølge en tilsynsrapport udstyret med overfaldsalarmer, skriver B.T.
Problemet er, hvis alarmerne kun virker institutionen og ikke, når en pædagog bevæger sig uden for området.
“Oftest virker alarmerne kun, når man er på institutionen,” siger direktør for Psykiatri og Social i Region Midtjylland Gert Pilgaard Christensen til avisen.
“Om alarmen har kunnet fungere i denne her sammenhæng, er jeg simpelthen ikke klar over,” forklarer han videre.
Derfor vil Region Midtjylland nu undersøge om sikkerheden skal udvides for personalet.
“Om vi på den her type institutioner har brug for nogle forskellige alarmer, som også virker uden for institutionen, er en overvejelse, vi helt sikkert vil gøre os,” siger Gert Pilgaard Christensen til B.T.
De nuværende overfaldsalarmer på bostedet virker ved, at en medarbejder med et enkelt tryk på en knap kan tilkalde hjælp fra kollegaer – men altså kun så længe medarbejderen er på institutionen.
Tirsdag aften forlod den 46-årige kvindelige pædagog Bostedet Blåkjærgård med beboeren Kristian Heilmann. Aftalen var, at de skulle køre en tur på en times tid, melder Midt- og Vestjyllands Politi, men pædagogen kom aldrig tilbage, og onsdag blev hun fundet død ved Hald Sø i Viborg.
Kilde: B.T.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu