Alarmklokkerne ringer i Athen: Tæt på nyvalg

15. maj 2012 10:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Alarmklokkerne ringer i Athen: Tæt på nyvalg
Billede mangler

Grækenlands politiske partier gør tirsdag endnu et forsøg på at danne en regering, efter at præsident Carolos Papoulias har foreslået, at et teknokratisk styre etableres i et forsøg på at løse krisen.
Hvis det mislykke, vil et nyvalg blive udskrevet onsdag, og landet ventes derefter at være tæt på at forlade euro-zonen.
Partilederne fra de store partier mødes midt på dagen for at gøre et sidste forsøg på et forhandlingsgennembrud.
– Vi skal ud af dødvandet, siger lederen af det socialistiske Pasok-parti, Evangelos Venizelos, som understreger, at der vil blive gjort forsøg på at danne en regering med “ikke-politiske” personer.
Det vil være en katastrofe, hvis Grækenland må forlade eurosamarbejdet og vende tilbage til at anvende sin egen valuta. Det mener landets tidligere premierminister Costas Simitis ifølge Bloomberg News.
– Der er ikke nogen tvivl om, at vi skal tilhøre eurosamarbejdet, siger Costas Simitis, som mener, at det ikke vil fungere, hvis grækerne vender tilbage til drakmer.
Den politiske situation i det kriseramte land er efter valget den 6. maj så kritisk, at der tales mere og mere åbent om muligheden for, at grækerne forlader eurozonen.
“Farvel til Akropolis”, lyder det hen over forsiden på den seneste udgave af Der Spiegel.
Det politiske dødvande fik i sidste uge den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, til at sige, at EU og IMF gerne vil hjælpe Athen, men at det ikke er muligt, hvis de ikke selv vil gøre en indsats.
I Athen siger en talsmand for den mere yderliggående venstregruppering Syriza, at det også deltager i tirsdagens forhandlingsmøde.
Det ekstremistiske, højreorienterede parti Gyldent Daggry er ikke inviteret til forhandlingerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu