Alderen tvinger Federer til at holde ferie

25. februar 2013 12:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Alderen tvinger Federer til at holde ferie
Billede mangler

At være professionel tennisspiller er hårdt arbejde året rundt, og for schweiziske Roger Federers vedkommende har det således været hårdt arbejde, siden han blev professionel i 1998.

 

Der er dog løbet meget vand under broen siden, og den nu 31-årige tennisstjerne, ægtemand og far til to holder derfor en god, lang ferie efter Indian Wells, der slutter d. 17. marts.

– Jeg kan ikke spille, som jeg gjorde sidste år hver eneste sæson. I år er anderledes. Familien er meget vigtig for mig, og dem vil jeg gerne bruge noget kvalitetstid sammen med, siger Federer ifølge BBC om årsagen til det lange afbræk midt i sæsonen.

Roger Federer blev i 2009 gift med den tidligere tennisspiller, Mirka Vavrinec, som samme år fødte ham tvillingedøtre. Han har vundet 17 grand slam-titler og havde for alvor sin storhedstid som verdensetter fra 2003 til 2007, hvor han på fire sæsoner vandt 11 grand slam-titler ud af 16 mulige. Men nu er det blevet tid til at slappe lidt af.

Federer vender tilbage til tennisbanen, når grussæsonen begynder i maj. Den schweiziske verdensstjerne ved godt, at han er i hård konkurrence med yngre spillere som Novak Djokovic, Rafael Nadal og Andy Murray, men erkender også, at han er et helt andet sted i sin karriere.

– Jeg prøver at planlægge smartere, for jeg er i en helt anden situation, end de er – de er midt i deres storhedstid. For mig er det til gengæld udfordrende og nødvendigt at tage de rigtige beslutninger omkring mit privatliv. Ingen af de andre behøver det, så jeg har mange flere ting at bekymre mig om end dem, siger Federer til BBC.

På grund af schweizerens alder, og fordi han har spillet på professionelt plan i mere end tolv år og spillet over 600 officielle kampe, er det ifølge ATP Federer tilladt ikke at deltage i alle de ellers obligatoriske turneringer.

Roger Federer ligger i øjeblikket nummer to på verdensranglisten, som suverænt føres af serbiske Djokovic.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu