Alfa Romeos firkløver har rødder i motorsporten

17. juli 2012 00:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Alfa Romeos firkløver har rødder i motorsporten
Billede mangler

Firkløveren, der pryder forskærmene på Alfa Romeos sportsversioner af Mito QV og Giulietta QV har dybe rødder i motorsporten.
 
Alfa Romeo har i mere end 50 år givet de mest sportslige modeller af bilmærket den grønne firkløver – og dette r der en god grund til.
 
Den grønne firkløver stammer nemlig tilbage fra 1923, hvor den legendariske italienske racerkører Ugo Sivocci malede en hvid firkant med en grøn firkløver på siden af sin Alfa Romeo RL lige inden startskuddet til det 14. Targa Florio.
 
Ugo Sivocci var på det tidspunkt kendt som den evige to’er men med firkløveren på siden vandt han sit første løb – et løb, der også skulle blive hans sidste, idet han døde få måneder senere under en testkørsel. Det var i øvrigt i en bil uden firkløveren……
 
Efter denne tragiske ulykke blev det besluttet, at samtlige Alfa Romeos racerbiler skulle bære firkløveren til minde om Sivoccis styrke og mod. På italiensk hedder en grøn firkløver ”Quadrifoglio Verde”, og derfor er det betegnelsen QV, som findes på de mest sportslige Alfa Romeo modeller. 
 Firkløveren i en ny æra
I løbet af årene har QV udviklet sig med hensyn til stil og indhold. I dag er firkløveren symbol på bilteknologi af den mest avancerede slags, og QV modellerne er i stand til at kombinere avanceret teknologi og ansvarlige præstationer med den køreglæde, som er kendetegnende for Alfa Romeo. Dette tager de mest sportslige modeller MiTo QV med 170 hk til 319.900 kr. og Giulietta QV med 235 hk til 460.000 kr. med ud på vejen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu