Så lang tid tager det at forbrænde alkoholen

22. april 2017 16:28 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Dagen efter en festlig aften skal du passe særligt godt på, når du sætter dig i bilen.

Alkoholforbrænding. Et ord, vi måske burde tænke lidt mere over. Ellers kan det blive dyrt. Rigtig dyrt.

Fredag mistede en 14-årig pige på tragisk vis livet efter at være blevet påkørt at af spritbilist. Men har du også kørt spirituskørsel – måske uden at vide det? Alkoholforbrænding kan være en svær størrelse. Derfor har vi lavet en historie i galleriet, der kan gøre dig klogere på netop det. Og måske i sidste ende spare dig for både penge og uhyggelige oplevelser.

De fleste af os kender det. Vågner efter en hyggelig aften, hvor man har fået lidt godt til ganen – både af det faste og det flydende.

Tanken om et varmt rundstykke fylder mere, end en overvejelse om, hvorvidt alkoholen fra i går aftes måske er helt væk.

Mange er blevet overraskede, når de er blevet stoppet en sådan morgen på vej til bageren. Og mange har måttet sande det på den helt hårde måde med en dom for spirituskørsel.

Er du klar over, hvor lang tid det tager, før spritten er ud af blodet? Vi har lavet en lille historie i galleriet over artiklen.

Historien handler om Katrine – men mon ikke, du sagtens kan sætte dig i hendes sted?

Klik dig igennem og se, om du også bliver overrasket.

Flere erkender at have kørt påvirket

For hver sjette dansker erkender, at de kan have kørt med for meget alkohol i blodet, da de vågnede efter en fest og satte sig bag rattet.

Samtidig siger 5 %, at de har kørt spritkørsel, uden at blive opdaget, inden for de seneste tre år. Det viser en ny undersøgelse lavet af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

187 dræbt hvor bilist har været påvirket

Fra 2010 til 2014 er mere end 1000 mennesker kommet alvorligt til skade og 187 er blevet dræbt i en ulykke, hvor mindst én bilist har været påvirket af alkohol. Det viser tal fra Sikker Trafik og Vejdirektoratet.

– Påvirkningen fra alkohol fra aftenen før forsvinder ikke bare, fordi man har sovet den første beruselse ud. Det kan tage flere timer, efter man er vågnet, før man har en promille, der er under de tilladte 0,5. Det er vigtigt at huske at kombinationen af træthed og alkoholens påvirkning, kan skabe farlige situationer i trafikken og er ligeså strafbart som alt andet spritkørsel. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at alkoholen er ude af kroppen, før man sætter sig bag rattet, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu