ANNONCE

Alkoholfri i en måned? Sådan reagerer kroppen

29. januar 2020 08:50 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

For nogle skydes det nye år i gang ved at lægge alkoholen på hylden i en måned. Det kan der være mange gode grunde til.

Januar er for de fleste en måned, hvor livsstilen for alvor skal lægges om. For flere betyder det, at de alkoholiske drikke, som flittigt blev indtaget i december, bliver lagt på hylden.

Men i modsætning til de fleste kure til at detoxe i januar, så er der faktisk gode grunde til at kvitte alkohol i en måned, skriver Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor kan du blive klogere på alle de fordele, der er ved at droppe alkohol i en måned.

Forskelligt for person til person

Det er ikke sikkert, at du er overbevist om, at det gør noget godt for dig at droppe alkohol i 30 dage. Men det er der faktisk. Fordelene ved at lægge de alkoholiske varer på hylden varierer dog alt efter, hvilket niveau af sundhed, du starter på.

For en person, der generelt indtager en lav mængde spiritus, kan en januar uden alkohol give en følelse af at være i kontrol, mens det også kan føles som en præstation, at man har overholdt et mål, der er blevet sat.

Hvis man har et højere alkoholforbrug, vil man automatisk opleve fysiologiske fordele som vægttab, bedre søvnkvalitet og mentalt overskud.

Alkohol kan forkorte livet

Det er alment kendt, at indtaget af alkohol kan føre alvorlige konsekvenser med sig. I Danmark har Sundhedsstyrelsen anbefalet, at kvinder maksimalt drikker syv genstande om ugen, mens det for mænd er 14.

Men selv den mindste mængde spiritus kan forkorte dit liv. I et stort internationalt studie blev det i 2018 påvist, at drikker man mere end en genstand i gennemsnittet om ugen – altså syv genstande på en uge – så forventes det, at man dør meget tidligere end dem, der drikker mindre.

Desuden viste studiet også, at der var en lang række kritiske sundhedsproblemer hos folk, der drak mere end syv genstande om ugen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu