Alkoholikerbørn skal også have behandlingsgaranti

28. januar 2013 07:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Alkoholikerbørn skal også have behandlingsgaranti

Organisationen Blå Kors afleverer mandag et forslag til sundhedsminister Astrid Krag om, at børn af alokoholikere skal have ret til behandling ligesom deres forældre.

 

Det vil Blå Kors gerne lave om på, og den sociale organisation afleverer derfor mandag et forslag om en behandlingsgaranti til børn af alkoholmisbrugere til sundhedsminister Astrid Krag (SF).

– Vi mener ikke, det kan være rigtigt, at børn af alkoholikere skal betale prisen for deres forældres misbrug to gange. Første gang i løbet af deres opvækst, hvor de gang på gang svigtes af deres forældre, og anden gang når de senere i livet så skal betale for at gå til psykolog for at få behandlet sårene, siger generalsekretær i Blå Kors, Christian Bjerre.

Organisationen foreslår at give alkoholikerbørn præcis den samme ret til gratis behandling og hjælp, som deres forældre med misbrug selv har, og forslaget er underskrevet af 9.367 borgere.

Det er tragiske tal fra Sundhedsstyrelsen, der har fået Blå Kors til at skride til handling, for børn af alkoholikere er overrepræsenteret i statistikkerne, når det gælder selvmordsforsøg, psykiatriske problemer, anbringelser og egne misbrugsproblemer.

– Hårdt og brutalt kan man sige, at vi i virkeligheden slet ikke har råd til at lade være med at hjælpe disse unge mennesker. Et barn i en familie med alkoholproblemer koster hvert år kommunen 30.000-50.000 kroner mere end et barn fra en familie uden alkoholmisbrug. For de penge kan man hjælpe rigtig mange, siger Christian Bjerre og opfodrer politikerne til at »lytte til hjertet og pengepungen«,

Blå Kors indleverer lovforslaget til Astrid Krag på en konference om hjælp til børn af alkoholikere på Ørestad Gymnasium mandag formiddag. Konferencen har overskriften »Børn skal være børn«, og flere politikere deltager i en debat, hvor det skal diskuteres, hvordan børn af misbrugere hjælpes bedst muligt. Deltagerne er foruden sundhedsministeren blandt andet sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen (S), familieordfører Mette Hjermind Dencker (DF), psykiatriordfører Jane Heitmann (V), sundhedsborgmester i Københavns Kommune Ninna Thomsen (SF) og borgmester i Rebild Kommune samt formand for KLs social- og sundhedsudvalg, Anny Winther (V).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu