Alle burde men de færreste tjekker forskudsopgørelsen i disse dage

14. november 2017 13:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det kan blive dyrt til næste år.

Alle burde men de færreste tjekker forskudsopgørelsen i disse dage
Det tager 10 minutter, men det kan redde dig fra mange frustrationer til næste år. Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix

Din forskudsopgørelse 2018 blev gjort tilgængelig i dag, 14. november. Alle danskere har altså mulighed for at finde ud af, hvor meget skat vi skal betale til næste år.

Men efter erfaringen er det forholdsvis begrænset, hvor mange der straks vil åbne deres forskudsopgørelse på nettet.

I år kan der ellers være særlig grund til det. Regeringen vil sætte renten på restskat op. Samtidig vil den helt fjerne godtgørelsen for overskydende skat.

I fjor var det færre end fire ud af hver ti, der åbnede forskudsopgørelsen i de første to måneder, efter den kom på nettet, skriver Fagbladet 3F. Bare to ud af hver ti ændrede på tallene inden for de første par måneder.

De ældre går det hele efter i sømmene

Seniorerne er mest ivrige med at tjekke deres skat. I aldersgruppen 60-75 år er det 49 procent, der kigger deres forskudsopgørelsen igennem inden for de første to måneder.

Mellem 18 og 59 år er det kun 37 procent. Det er ellers i den aldersgruppe, at indtægterne fra arbejde kan svinge meget.

Det viser tal fra Skat. De er opgjort, før lønsedlerne for januar kom ud. Det plejer også at føre til en del rettelser i forskudsopgørelsen, men så er skatten for januar ikke præcis.

Nye regler

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale aftalte så sent som i søndags at ændre på reglerne for restskat og overskydende skat. Hidtil har borgere fået en halv procent i rente, hvis de har betalt for meget. Den betaling falder helt væk fra nytår.

Straffen for restskat øges med en halv procent. Den kan i modsætning til andre renter ikke trækkes fra på årsopgørelsen.

Regeringen regner med på den måde at få en gevinst på 100-200 millioner kr. Det er penge, der skal bruges til blandt andet at fjerne afgift på nødder.

Forskudsopgørelsen bygger blandt andet på data fra årsopgørelsen for 2016 og arbejdsgivernes løbende lønindberetninger. Skat får mange oplysninger automatisk.

– Men alligevel er det en rigtig god idé at bruge 10 minutter på at tjekke, om det hele ser fornuftigt ud, siger kontorchef Jørgen Wissing Jensen fra Skat til Fagbladet 3F.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu