Allergifare: Grøntsager tilbagekaldes

26. marts 2019 22:52 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der er fare for en allergisk reaktion, hvis du har en helt speciel allergi. Og den behøver ikke være over for den omtalte vare.

Man skal helst kunne stole på, hvad der er deklareret på den mad, man køber. Og skal indtage.

Er det ikke tilfældet – som her – kan det have konsekvenser.

I galleriet over artiklen kan du se, hvor varen er solgt. Det er i hele landet – i en række butikker. Og på Coop.dk/mad.

Coop Danmark tilbagekalder nu en vare, da der er risiko for en allergisk reaktion: En del af indholdet er ikke deklareret. Er du allergisk over for netop en ting, kan du få en allergisk reaktion.

Coop Danmark tilbagekalder Asia wok mix, da der er pakket forkert indhold i produktet, og produktet indeholder derfor allergenet selleri. Selleri er ikke deklareret på pakken.

Er du allergisk over for selleri, eller pollenallergiker, kan du altså være i risikogruppen.

Det oplyser Coop Danmark i en pressemeddelelse.

Skulle til Norge

Poserne, der har et indhold på 500 gram, har sidste anvendelsesdato den 13 juni 2020 (EAN: 7340011428725).

Indholdet af poserne skulle i virkeligheden være sendt til Coops butikker i Norge, fortæller Malene Teller Blume, der er kvalitetschef i Coop Danmark. til Ritzau.

– Vores leverandør producerer Asia wok mix både til Coop Danmark og til Coop Norge, siger kvalitetschefen og tilføjer:

– Så er der desværre sket den fejl, at producenten er kommet til at komme den norske variant i den danske emballage, og det har vi et problem med.

Krydsreaktion

Ifølge Sundhed.dk kan overfølsomheden over for (bland andet) selleri være en krydsreaktion for pollenallergikere.

“Gulerod, selleri, tomat, peberfrugt og grønne friske ærter er blandt de hyppigste pollenkrydsreagerende grøntsager. Æble, kiwi og kirsebær er blandt de hyppigst pollenkrydsreagerende frugter”, skriver Sundhed.dk.

Råd til forbrugerne: Skulle du have varen opbevaret, kan varen leveres tilbage til butikken, hvor den er købt eller kassere den, oplyser Coop Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu