ANNONCE

Alternativet om Grimhøj- og bombefortid: Vil bygge bro

5. april 2016 18:18 | Af: Ritzau Fokus

Alternativet mener, at tidligere talsmand for Grimhøjmoskeen vil kunne bygge bro og arbejde for integration.

Alternativet om Grimhøj- og bombefortid: Vil bygge bro
Mohammad Sabah Ahmad var i tre dage talsmand for Grimhøjmoskeen. Nu stiller han op til Folketinget for Alternativet. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2016) Foto: Bo Amstrup/Scanpix

De politikere fra andre partier, der kritiserer Alternativet for at opstille en tidligere talsmand for den omstridte Grimhøjmoske som kandidat i Østjylland, reagerer på automatpilot, mener Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist.

– Det kører meget forventeligt og uden den nuancering, at folk godt kan blive klogere. Jeg synes, det er dejligt, at der kommer en stemme, som gerne vil bygge bro, siger han.

Mohammad Sabah Ahmad, som den nyvalgte kandidat hedder, var i en kort periode i 2014 talsmand for den omstridte aarhusianske moské Grimhøjmoskéen, der er kendt for sine ekstremistiske budskaber.

Han beskriver selv i et debatindlæg på Politikens hjemmeside, hvordan han for to år siden fungerede som talsmand for Grimhøjmoskéen. Ifølge hans egen forklaring var han en “søgende” og “troende” muslim.

Dømt for bombetrussel

Han fortæller også, at han er dømt for at have indtelefoneret en bombetrussel til Aarhus Universitet, fordi han ville undgå at komme til eksamen.

I dag fortryder han, fremgår det af indlægget, og ifølge Alternativet tager Mohammed Sabah Ahmad klart afstand fra stening og bakker op om partiets kamp for blandt andet ytringsfrihed og homoseksuelles rettigheder.

Både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har kritiseret valget af ham som kandidat.

– I en tid, hvor vi andre bekæmper alt det skidt, der kommer fra Grimhøjmoskeen, så slår Alternativet armene ud i deres naivitet, siger Inger Støjberg til TV2.

Har fået sin straf

Rasmus Nordqvist understreger, at det helt og holdent er Østjyllands Storkreds, der har valgt at opstille den omstridte kandidat. Folketingsgruppen har ikke været inddraget.

– Han har gjort ikke bare noget lort, men noget rigtig forfærdeligt, da han sammen med to venner indtaler en bombetrussel for at slippe for en eksamen.

– Han har fået sin straf, som han selvfølgelig skal have, men der skal også være plads til at man kan komme videre og blive klogere, siger Rasmus Nordqvist.

Kan I ikke frygte, at han vil skaffe jer en masse problemer?

– Nej, det kan jeg ikke. Lige nu kører der en masse på automatpilot. Det lægger sig på et tidspunkt, og jeg er glad for at vi arbejder aktivt på at bygge bro og skabe dialog.

/ritzau/

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu