ANNONCE

Alternativet komfortabelt over spærregrænse i måling

30. maj 2015 20:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Alternativet komfortabelt over spærregrænse i måling
Alternativets valgplakater med et billede af formanden Uffe Elbæk. Alternativet, liste Å. Foto: Kasper Palsnov/Scanpix.
Alternativets valgplakater med et billede af formanden Uffe Elbæk. Alternativet, liste Å. Folketingsvalg udskrevet til afholdelse den 18. juni 2015.

Alternativets valgplakater med et billede af formanden Uffe Elbæk. Alternativet, liste Å. Foto: Kasper Palsnov/Scanpix

Uffe Elbæk (Å) og Alternativet ligner mere og mere en sikker del af Folketinget, når stemmerne er talt op efter valget 18. juni.

I en ny meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR, går Alternativet frem til 3,2 procent af stemmerne, hvilket svarer til seks mandater. Det er et pænt stykke over spærregrænsen på to procent, der giver adgang til Folketinget.

Alternativet er dermed tæt på at indhente de Konservative, der scorer en tilslutning på 3,9 procent i den nye måling.

Samlet set står de to politiske blokke stadig i en tæt magtkamp. Blå blok fører med 50,6 procent af stemmerne, mens rød blok står til 49,4 procent.

Det er et lille fremgang for den røde fløj sammenlignet med fredagens Epinion-måling, hvor stillingen var 49-51 i blå favør.

Socialdemokraterne er fortsat det største parti med 26,4 procent med Venstre som andenstørst med 20,8 procents tilslutning.

Ifølge Berlingske Barometer, der består af et vægtet gennemsnit af de seneste 30 dages meningsmålinger fra en række analyseinstitutter, står rød blok i øjeblikket til 48,6 procent af stemmerne, mens blå blok ligger i front med 51,3 procent af stemmerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu