ANNONCE

Alvorlig arbejdsulykke: Politiet sigter mand

22. august 2019 05:52 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Politiet har sigtet en bygningsarbejder efter en ansat blev ramt af en træpalle i hovedet på en byggeplads.

Alvorlig arbejdsulykke: Politiet sigter mand
En person blev fragtet til Rigshospitalet i kritisk tilstand efter en arbejdsulykke den 31. juli. Genrefoto.

En 42-√•rig bygningsarbejder er blevet sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse i k√łlvandet p√• en alvorlig arbejdsulykke, der fandt sted den 31.juli p√• en byggeplads i K√łbenhavn.

Det bekr√¶fter K√łbenhavns Politi overfor Fagbladet 3F.

I ulykken blev en mand alvorligt kvæstet, da han blev ramt af en træpalle fra 5.sal.

Newsbreak.dk berettede således i forbindelse med ulykken om, at manden blev indlagt på Rigshospitalet i kritisk tilstand.

If√łlge dokumenter fra Arbejdstilsynet har den sigtede forklaret, at ulykken skete, da han var i gang med at rydde op p√• bygningens stillads. Den sigtede ville smide tr√¶pallen ned fra stilladset, men kom ved en fejl til at tabe den ned over den nu tilskadekomne medarbejder.

Der blev efterf√łlgende ydet livreddende f√łrstehj√¶lp p√• stedet.

Er uden for livsfare

Politiet oplyser, at den skadelidte er uden for livsfare, men har på grund af alvorlige hovedkvæstelser pådraget sig livsvarige mén.

Arbejdstilsynet har efter ulykken konstateret, at arbejdsmilj√łet p√• byggepladsen ikke levede op til de sikkerhedsm√¶ssige krav.

Der er blandt andet givet et strakspåbud til den tilskadekomnes arbejdsgiver, fordi virksomheden ikke havde lavet en effektiv afskærmning, som skulle sikre de ansatte fra nedfaldne genstande fra stilladset.

Artiklen fortsætter under videoen

Det viser en aktindsigt i Arbejdstilsynets tilsynsrapport, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

Arbejdstilsynet har efter ulykken også udstedt et strakspåbud til et stilladsfirma, der havde ansvaret for opsætning af stilladset på pladsen.

I tilsynsrapporten fremgår det, at der flere steder manglede enderækværk og at stilladsets affaldsskakt ikke var lukket tilstrækkeligt af, så der var risiko for, at affald og genstande kunne ramme de ansatte. Arbejdstilsynet vurderede dog ikke, at stilladsets opsætning har haft betydning for ulykken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu