ANNONCE

Alvorlig skudepisode: To mænd i kritisk tilstand

29. januar 2020 11:19 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

De to mænd, der tirsdag aften blev ramt af skud i Køge, er i kritisk tilstand.

To mænd på 26 og 31 år blev tirsdag aften ramt af skud, der blev affyret på en parkeringsplads på ved Ellemarken i Køge.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyste tirsdag, at den ene af de to mænd var hårdt såret. Den nyeste opdatering er dog, at de begge er i kritisk tilstand.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det fremgår af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I kritisk tilstand

Tirsdag aften klokken 20.27 modtog Midt- og Vestsjællands Politi flere anmeldelser om skud på parkeringpladsen ud for Parkvej 30 i Køge.

Da politiet ankom fandt de to lokale mænd, der var blevet ramt af skud, da de opholdt sig på parkeringspladsen.

Mændene blev kørt på hospitalet, hvor de blev behandlet for skudlæsioner, der var af alvorlig karakter.

De to mænd er fortsat indlagt i kritisk tilstand, hvor de også fortsat modtager behandling for skaderne efter skyderiet.

Bil brændt af

Området hvor skuddene var blevet affyret fra blev spærret af, mens politiet foretog tekniske undersøgelser for at finde spor.

Vidner havde tidligere forklaret, at de havde set en mørk personbil køre fra området kort tid efter skyderiet.

Klokken 22.05 blev en bilbrand anmeldt til politiet. Der var tale om en mørk personbil, som var efterladt ved boligkvarteret Hedelunden i Greve. Herfra var to personer set flygte.

Politiet fandt frem til to mænd – 29-årig og en 30-årig – der begge blev anholdt og afhørt i sagen omkring bilbranden og skyderiet i Køge. Men de kunne ikke mistænkes for noget konkret i nogen af sagene, og de blev derfor løsladt.

Langvarig lokal konflikt

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker fortsat sagen, som menes at være udsprunget af en personlig konflikt.

– Vi kigger bredt, men arbejder ud fra en tese om, at de to seneste skyderier udspringer af en langvarig og personrelateret, lokal konflikt mellem personer fra to boligområder i Køge, udtaler vicepolitiinspektør Jacob Olsen, leder af efterforskningen i de to skudsager i Køge.

Skyderiet i Greve, som politiet sammenstiller med tirsdagens skudepisode, var et drive by-skyderi i Gersagerparken.

Der blev affyret skud fra en sort personbil med sølvgrå spoiler, og Midt- og Vestsjællands Politi er også overbevist om, at netop de skud var tiltænkt to mænd på 18 og 21 år.

Der var ikke nogen personer, der blev ramt ved skyderiet.

Efterforsker kriminelle grupper

Selv om der ikke var andre, der blev ramt eller var i risiko for at blive ramt af skuddene, der blev affyret tirsdag aften i Køge, påpeger Midt- og Vestsjællands Politi, at den slags kriminalitet skaber stor utryghed.

– Den adfærd, vi så i Ellemarken i går aftes, er helt uacceptabel. Skyderier i det offentlige rum er noget af det mest alvorlige og utryghedsskabende kriminalitet, så vi har naturligvis iværksat en massiv efterforskning i området og rettet mod de kriminelle persongrupper, som vi mistænker for at være involveret. Samtidig vil vi være massivt til stede i området for at genskabe trygheden hos de mange lovlydige borgere, som det her går ud over, udtaler politidirektør Svend Larsen.

Midt- og Vestsjællands Politi har i den forbindelse også opstillet deres mobile politistation i Køge, hvor personer kan henvende sig.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket usædvanlig aktivitet i området omkring Parkvej tirsdag aften for anmeldelsen. Det samme gør sig gældende i forbindelse med bilbranden i Greve.

Politiet kan kontaktes på 46351448  eller 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu