Alvorlig sygdom i udbrud fordi forældre gør noget dumt

22. oktober 2018 15:31 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Tusindvis af mennesker er syge, og flere er døde.

40 dødsfald og 41.000 smittetilfælde er status på det udbrud af mæslinger, der hærger Europa for tiden, og det er alvorligt. Meget alvorligt. Det skriver NBC News.

– Folk dør af mæslinger. Det var utænkeligt for fem eller 10 år siden, siger Alberto Villani, børnelæge og chef for foreningen af italienske børnelæger.

Årsagen til, at folk igen er begyndt at dø af mæslinger er, ifølge NBC News, at flere forældre har valgt ikke at vaccinere deres børn.

– Det er den primære årsag til, at mæslinger er i udbrud, har Anca Paduraru, talsperson for Europakommisionen, sagt til NBC News.

Hvis mæslinger som sygdom skal være udryddet fra et land, eksempelvis Danmark, skal 95% af landets børn være vaccineret mod mæslinger. Ifølge NBC er der dele af Europa, hvor tallet er nede under 70%.

Farlig sygdom

Ifølge Statens Serum Institut er mæslinger den mest smistomme af de almindelige børnesygdomme, og samtidig er den kendt for at være den farligste.

Mæslinger er en farlig sygdom, fordi du kan få andre farlige følgesygdomme af den, blandt andet lungebetændelse og betændelse i nervesystemet.

Får du først mæslinger, kan du ikke gøre så meget andet end at vente på, at dit immunforsvar slår sygdommen ihjel, og det bedste værn mod mæslinger er, børn bliver vaccineret mod mæslinger.

Børn i Danmark får vaccine mod mæslinger via MFR-vaccinen, der i øvrigt også beskytter mod fåresyge og røde hunde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu