Amagerbankens top må selv punge ud

19. april 2012 12:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Amagerbankens top må selv punge ud
Billede mangler

Den tidligere ledelse og bestyrelse i Amagerbanken kan se frem til en erstatningssag fra selskabet Finansiel Stabilitet, og det kan blive et dyr affære.
Kravet om erstatning, der vil løbe op i mange millioner kroner, kommer efter, at en advokatrapport forleden kulegravede forholdene omkring Amagerbankens kollaps.
I advokatens rapport fremgår det blandt andet, at både den tidligere direktør Jørgen Brændstrup og bestyrelsen for banken kan have et erstatningsansvar i forbindelse med store tab som følge af valutaspekulation hos bankens kunder.
Formanden for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, forklarer, at det endnu er for tidligt at sætte tal på et erstatningskrav. Udlånene til valutahandler har ifølge medier alene kostet banken 394 millioner kroner.
– Det afgørende nu er, at vi melder ud, at vi føler os på sikker grund til at anlægge en erstatningssag. Omfanget af sagen og de enkelte elementer skal vi have taget hånd om de kommende måneder, siger Henning Kruse Petersen.
Finansiel Stabilitet skal nu med sin advokat forberede sagen nærmere og gøre den klar til at komme for retten.
Kravene fra Finansiel Stabilitet skal ses som led i selskabets generelle oprydning efter bankkrak, og det er således almindelig praksis at lade en advokat undersøge bankens forhold efterfølgende, forklarer Henning Kruse Petersen.
Det statslige selskab ønsker at få fastslået, om de personer, der har drevet banken, har gjort det på en ordentlig måde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu