ANNONCE

Amagermanden får sin dom her til formiddag

22. december 2011 07:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Amagermanden får sin dom her til formiddag
Billede mangler

24 år efter sin første forbrydelse sættes der i dag foreløbigt punktum for Amagermandens ugerninger – en af Danmarks værste kriminalsager.
 
Det er nemlig i dag, at Marcel Lychau Hansen – også kendt under navnet Amagermanden – modtager sin straf.
 
Tidligere på ugen blev han kendt skyldig i to drab, seks voldtægter, et seksuelt overgreb, forsøg på brandstiftelse og røveri – forseelser, der er blevet begået over en periode fra 1987-2011 – men det er altså først i dag, at selve strafudmålingen bliver afsluttet i Københavns Byret.
 
Anklager Anne Birgitte Stürup har argumenteret kraftigt for, at Marcel Lychau Hansen er så farlig for sine omgivelser, at han bør fængsles på livstid. Derimod mener Jakob Lund Poulsen, at det maksimalt bør blive til 16 års fængsel, eftersom drabene, der blev begået i 1987 og 1990, er forældede.
 
Tirsdag aften offentliggjorde politiet, at Marcel Lychau Hansen og en medgerningsmand er blevet sigtet for et forsøg på at forplumre politiets dna-beviser. Angiveligt skulle Amagermanden have smuglet sin sæd ud af fængslet – sæd, der skulle bruges til et overfald på en tilfældig kvinde. Og dermed tegner det til, at endnu en dramatisk retssag med Marcel Lychau Hansen som midtpunkt er i vente.
 
Straffens længde forventes at være på plads klokken 9.30, og Newspaq er tilstede i retten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu