ANNONCE

Amagermanden slår sig til Lundin og Knudsen

23. december 2011 14:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Amagermanden slår sig til Lundin og Knudsen
Billede mangler

Marcel Lychau Hansen, bedre kendt som Amagermanden, fik torsdag livstid for sine forbrydelser.
Og han skal afsone sin straf på behandlingsanstalten Herstedvester, det bekræfter en centralt placeret kilde i Kriminalforsorgen over for Newspaq.
Drabs- og voldtægtforbryderen kommer dermed til at sidde i samme fængsel som nogle af landets værste kriminelle.
“De typer, vi får, er typisk dømte med lange fængselsstraffe for alvorlig kriminalitet, det kan være for grov vold voldtægt eller anden sædelighedskriminalitet. Det er udgangspunktet,” fortæller anstaltens viceinspektør Hanne Høegh Rasmussen.
Viceinspektøren understreger, at hun på nuværende tidspunkt ikke kan udtale sig om, hvorvidt Amagermanden skal sidde i hendes fængsel.
Blandt de 153 indsatte, der er plads til i Herstedvester, er morderen Peter Lundin, John Knudsen, der voldtog og dræbte den 52-årige Kirsten Bay Andersen, Harry Antoft Larsen også kendt som faderen fra Brønderslev og Jan Beblein, der dræbte og misbrugte tiårige Sonja Emborg.
“Herstedvester er kriminalforsorgens specialinstitution for indsatte, der har behov for behandling – navnlig psykiatrisk, psykologisk og sexologisk behandling,” forklarer Høegh Rasmussen.
Fængslets specielle sammensætning af meget hårde kriminelle og sexforbrydere kan også have en beskyttende effekt for den enkelte indsatte. I almindelige fængsler oplever denne type kriminelle nemlig at blive chikaneret og overfaldet af andre indsatte.
Den beskyttende effekt kan man nikke genkendende til i Herstedvester.
“Det kan virke som en skærmet afsoning i forhold til den kriminalitet, man har begået. Men grunden til, at man kommer hos os, er fordi vi har det personale der skal til for at kunne tilbyde den behandling, de pågældende har behov for,” påpeger Hanne Høegh Rasmussen.
Herstedvester har både socialrådgivere og fængselsbetjente og lægepersonale, heriblandt psykiatere ansat.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu