ANNONCE

Amatørskattejæger måtte ringe til politiet

24. marts 2020 18:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet måtte for deres vedkommende tilkalde nogle andre eksperter.

Nordjyllands Politi fik tirsdag eftermiddag assistance fra EOD, hærens ammunitionsrydningstjeneste, efter at en borger havde kontaktet politiet fra Merkurvej i Hals.

– Det var en mand, der havde fundet noget, der lignede en granat, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Mads Hessellund, til Newsbreak.dk.

Artiklen fortsætter under videoen.

TV2 Nord har talt med Allan Dahl, der var den borger, der kontaktede politiet til at starte med. Han var på jagt med sin metaldetektor, da han stødte på noget andet end de kapsler og øldåser, han normalt finder i naturen. Han mener, at der er tale om en granat.

– Jeg var klar over, at jeg hellere måtte lade den ligge. Sprængrøret var væk, men der kan stadig være krudt i granaten, så jeg tog nogle billeder af den og kontaktede politiet, siger Allan Dahl til TV2 Nord. 

Du kan i galleriet se billeder fra politiets arbejde på stedet.

Da eksperterne fra EOD ankom, valgte de at tage genstanden med og ikke sprænge den på stedet. Ifølge politiet, at der formentlig tale om et stort projektil.

– Hvad der var tale om, det ved vi faktisk ikke. Den var noget rusten, siger Mads Hessellund til Newsbreak.dk.

Han roser i øvrigt anmelderen for at kontakte politiet, da metaldetektoren opfangede noget, der formentlig har ligget i den jyske muld siden Anden Verdenskrig.

– Det var rigtig fint, at han ringede, siger vagtchefen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu