Ambassade tjekker omstridt egyptisk sexlov

28. april 2012 00:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ambassade tjekker omstridt egyptisk sexlov
Billede mangler

Et nyt, kontroversielt lovforslag, der er hævdet fremsat i Egyptens parlament, har skabt forargelse verden over, men er ikke bekræftet nogen steder, og flere hævder, at historien ikke holder.
Nyheden om lovforslaget, der vil give en mand lov til at dyrke sex med sin kone op til seks timer efter, at hun er død, kom frem på tv-stationen al-Arabiya, der havde sine oplysninger fra en aviskommentar i dagbladet al-Ahram.
Men efter historien kom frem, er der fra flere sider blevet sået tvivl om dens ægthed.
– Chancerne for, at en sådan lov overvejes af det egyptiske parlament, er lig nul, skriver journalisten Dan Murphy i den amerikanske avis Christian Science Monitor og peger på, at der ikke findes et eneste bevis for, at idéen findes som lovforslag.
Den danske ambassade i Kairo er i øjeblikket i færd med at undersøge, om oplysningerne om den kontroversielle sexlov har hold i virkeligheden, oplyser ambassadør Christian Hoppe.
Den egyptiske journalist og kommentator Mahmoud Abdelreheem siger imidlertid, at en salafistisk sheik for nylig har udstedt en såkaldt fatwa – et religiøst dekret – om, at en mand har lov at dyrke afskedssex med sin kone op til seks timer efter, at hun er død.
Han kan dog ikke finde bekræftelse på, at det er blevet til et lovforslag, men debatten kan have sneget sig med ind i det nyvalgte parlament, hvor den salafistiske blok sidder på knap 30 procent af pladserne.
– Salafister overfører diskutable religiøse emner fra moskéerne og lukkede seminarer til parlamentet, fordi de ikke mener, at der er et skel mellem religion og politik, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu