ANNONCE

Ambassadør: Aftale giver risiko for optøjer

9. februar 2012 19:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ambassadør: Aftale giver risiko for optøjer
Billede mangler

Dagens aftale mellem EU, Den Internationale Valtutafond (IMF) og Grækenland fik øjeblikkeligt de to største fagforeninger til annoncere strejker både fredag og lørdag og tilhørende demonstrationer.
Det fortæller den danske ambassadør i Grækenland, Tom Nørring, til Newspaq.
“De to store fagforeninger har annonceret strejker i morgen fredag og igen lørdag. Der er også annonceret demonstrationer i forbindelse med strejken,” siger han.
Fagforeningerne reagerer på, at mindstelønnen på det private arbejdsmarked sættes ned med 22 procent, og med 34 procent for arbejdsmarkedets senest ankomne.
Netop demonstrationerne har en mulighed for at udvikle sig til optøjer, forklarer Tom Nørring.
“Det er selvfølgelig svært at vide, hvordan folk vil reagere, men ser man på det over mange årtier, har der været tendens til voldsomme optøjer, og Athen har et stærkt anarkistisk miljø,” sig han og fortsætter:
“Kommer der 20-30.000 demonstranter på pladsen foran parlamentet i de næste dage, kan man ikke udelukke, at de mere anarkistiske elementer vil skabe optøjer med molotovcocktails og stenkast mod politiet,” siger han.
Tom Nørring forventer dog ikke, at optøjerne bliver så voldsomme som man kunne frygte, da de fleste grækere forstår, at de skrappe reformer er nødvendige for at få landet ud af krisen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu