Ambassadør: Al-Khawaja indtager intet

22. april 2012 19:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ambassadør: Al-Khawaja indtager intet
Billede mangler

Den danske ambassadør i Saudi-Arabien, Christian Kønigsfeldt, har søndag besøgt den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja i 20-25 minutter på det militærhospital, hvor han ligger indlagt.
Det bekræfter Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Udenrigsministeriet Borgerservice.
– Han er alvorligt svækket efter så lang tid. Det er meget bekymrende, og derfor fortsætter vi vores diplomatiske bestræbelser på at få fundet en løsning, siger chefen til Ritzau.
Den dansk-bahrainske livstidsfange har nu sultestrejket i 74 dage og stoppede torsdag med at indtage enhver form for næring inklusiv vand.
– Han meddelte under samtalen, at han nu har skærpet sin strejke, så han slet ikke indtager næringsstoffer eller vand. Det er en alvorlig skærpelse, og det er vi nervøse over, siger Egberg Mikkelsen til Newspaq.
Han sultestrejker i protest mod den livstidsdom, han sidste år blev idømt for at opfordre til et systemskifte i Bahrain.
Når al-Khawajas sag mandag kommer for en appeldomstol i Bahrain, bliver den fulgt tæt med danske øjne.
– Christian Kønigsfeldt vil være til stede og overvåge sagen, siger Ole Egberg Mikkelsen.
Den danske regering har presset på for at få al-Khawaja frigivet og sendt til Danmark, men ifølge flere iagttagere er regeringen i Bahrain fanget i et dilemma.
På den ene side vil de ikke vise svaghed, men de ønsker heller ikke, at dansk-bahraineren skal dø og få status som martyr.
Al-Khawajas ene datter Zainab al-Khawaja blev lørdag anholdt, efter hun havde sat sig ned midt på en stor vej for at vise sin utilfredshed med kongedømmets behandling af sin far.
Hun skal søndag møde op hos en offentlig anklager, der skal tage stilling til hendes fortsatte frihedsberøvelse.
Men det har hun indtil videre nægtet, oplyser hendes søster Maryam al-Khawaja på Twitter.
Zainab al-Khawaja blev også anholdt fredag, da hun først på aftenen forsøgte at besøge faren på det militærhospital, hvor han er indlagt. Hun blev dog da løsladt før midnat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu