ANNONCE

Ambulance chikaneret under udrykning

15. september 2019 11:48 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Sådan en opførsel møder kun frustration hos myndighederne.

Det er i bund og grund ikke noget, man som bilist bør være i tvivl om: Kommer der en ambulance kørende, skal du give den plads. Kort og godt.

Alligevel var Østjyllands Politi lørdag aften nødt til at minde bilister om, hvordan man gør, og ikke gør, hvis man møder et ydrykningskøretøj.

Det skete, efter at en ambulance på E45 blev udsat for chikanekørsel. Det skriver politiet på Twitter.

“En ambulance på motorvej E45 blev idag udsat for “chikane-kørsel”. Det lykkedes desværre ikke politiet at fange den bil der “chikanerede” ambulancen. Vi opfordrer alle i trafikken til at respektere udrykningskøretøjer. Giv plads til dem, så hjælpen kommer sikkert frem!,” skriver politiet på Twitter.

Du skal give plads

Det er ellers ikke fordi, det som sådan er svært at forstå, hvad man skal gøre, når en ambulance er i udrykning på motorvejen.

Nok er loven lidt vag i, præcist hvad man skal gøre, men der står sort på vidt i færdselsloven, at man skal give plads, og i yderste tilfælde køre ind til siden og holde stille.

Irriterende opførsel

TV2 Østjylland skriver i øvrigt, at man hos Østjyllands Politi ikke har meget til overs for den bilist, der slap fra politiet efter chikanekørslen lørdag.

– Det er drøn irriterende, for det forstyrrer den opgave, der er i gang. Man skal lade folk arbejde i fred. Det er menneskeliv, vi taler om, siger Jens Henrik Jensen, vagtchef hos Østjyllands Politi til TV2 Østjylland.

Artiklen fortsætter under videoen

Du kan i galleriet til denne artikel se, hvordan du skal reagere, hvis du kører på motorvejen og hører et udrykningskøretøj komme kørende bagfra.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu