Amerikanere demonstrerer for strengere våbenlove

27. januar 2013 03:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Amerikanere demonstrerer for strengere våbenlove
Billede mangler

I Washington samledes tusindvis af demonstranter, der kræver strengere kontrol ved køb af våben.

 

Demonstranterne håber at overbevise politikerne om at støtte forslag om strengere våbenkontrol.

Uddannelsesminister Arne Duncan deltog i demonstrationen. Han fortæller, at skydevåben var skyld i et dødsfald hver 14. dag i den tid, hvor han var chef for Chicagos offentlige skoler.

– Det handler om ansvarlighed i forhold til våben. Det handler om sikkerhed i forhold til våben. Det handler om færre døde amerikanere, færre døde børn og færre børn, der må leve i frygt, siger han.

Arrangørerne af demonstrationen støtter præsident Obamas krav om et forbud mod militære angrebsvåben, våben, der kan indeholde store mængder ammunition og baggrundstjek af alle, der ønsker at købe våben. Derudover kræver de sikkerhedsundervisning til alle våbenkøbere.

Demonstrationerne kommer ugen efter flere store møder blandt tilhængere af mindre strenge våbenlove rundt omkring i landet.

Præsident Obamas forslag er det mest betydningsfulde forsøg på at stramme våbenlovgivningen i årtier. De bliver dog svært at få det igennem Kongressen, hvor lobbyister fra den magtfulde National Rifle Association har hævdet at strengere våbenkontrol ikke ville have forhindret skyderier som det i Newtown.

Omkring 11.100 amerikanere blev skudt og dræbt i 2011, mens 19.766 samme år brugte skydevåben til at tage deres eget liv.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu