Stort galleri: Amerikanerne graver sig ud af sneen

10. februar 2013 11:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stort galleri: Amerikanerne graver sig ud af sneen
USA efter snestormen. Foto: Getty/All Over.

USA: Indbyggerne i USAs nordøstlige stater skal frem med skovlene, når de står op søndag morgen.

 

»Nemo«, den kraftigste snestorm i årtier, er på vej ud over Atlanterhavet og efterlader byer og veje begravet i sne, der er op til en meter dyb.

New York City slap forholdsvis billigt med blot 25 centimeter, men i de omliggende områder og stater mod nord og syd kommer plove og skovle på overarbejde.

Specielt i delstaten Connecticut er blevet dækket af store mængder sne.

»Selv sneplovene er kørt fast,« lød det fra borgmesteren John Harkins fra byen Stratford, som fik op mod en meter sne.

Den kraftigste snestorm i årtier var et resultat af to meget forskellige vejrsystemer med varme og kulde, som tørnede sammen i et lavtryk, som udløste stormhastigheder på over 100 kilometer i timen og de enorme snemængder.

Mens mange veje nu skal graves fri, er flydriften ved at blive normaliseret efter 5.000 aflysninger i de berørte staters lufthavne, oplyser BBC.

Flere tusinde indbyggere er stadig uden strøm, fordi el-masterne har givet efter for stormen eller ledningerne er blevet revet ned af væltende træer og grene.

»Vi havde en forfærdelig storm, der i starten førte meget tung og våd sne med sig som tyngede træerne og fik dem til at vælte ned over ledningerne. Derefter faldt temperaturen, og alt det betød, at el-forsyningen blev slået ud,« siger guvernøren på Rhode Island, Lincoln Chafe til CNN.

Natten til søndag var mindst 450.000 husstande uden el, oplyser CNN.

Oven i snestormen advarer myndighederne i flere kystområder også mod overhængende risiko for oversvømmelser i Massachusetts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu