Amerikanerne vil sende illegale indvandrere på porten

21. februar 2013 02:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Amerikanerne vil sende illegale indvandrere på porten
Billede mangler

USA: Mere end halvdelen af de amerikanske statsborgere mener, at de fleste eller alle landets 11 millioner illegale indvandrere bør deporteres, viser en netop offentliggjort meningsmåling foretaget af Reuters/Ipsos.

 

30 procent af de adspurgte mener, at de fleste illegale indvandrere bør deporteres, mens 23 procent mener, at alle bør deporteres. Kun fem procent mener, at alle illegale indvandrere skal have lov til at blive boende i USA lovligt, mens 31 procent mener, de fleste skal have lov til at blive, skriver Reuters.

Resultatet stemmer overens med andre meningsmålinger de seneste år, hvilket tyder på, at amerikanernes syn på indvandring ikke har ændret sig drastisk, siden indvandrerdebatten blev genstartet i Kongressen i sidste måned, oplyser analysemedarbejder Julia Clark fra det globale markedsforskningsselskab Ipsos til Reuters.

»Den nystartede debat skyldes ikke, at amerikanernes holdning har ændret sig. Den skyldes, at det politiske klima nu er klar til at tage diskussionen,« siger hun med henvisning til præsidentvalget i november, hvor den spansktalende del af befolkningen i stor stil stemte på præsident Barack Obama.

»Demokraterne føler, tiden er inde til at udnytte deres sejr, og republikanerne føler, at de tabte et stort slag og vil gerne nå ud til de spansktalende,« siger hun.

Obamas immigrationsreform omhandler blandt andet at sætte betjente ind ved grænsen til Mexico samt give opholds- og arbejdstilladelse til de indvandrere, som bor og arbejder i USA ulovligt med mulighed for at opnå amerikansk statsborgerskab.

Meningsmålinger viser ifølge Reuters, at de fleste amerikanere støtter Obamas kommende reform, selvom de dog ofte har vidt forskellige forestillinger om, hvad den indeholder. Mens nogle bakker op om den, fordi de ønsker løsere immigrationslove, bakker andre op, fordi de ønsker at se mere kontrol ved grænserne.

Obamas immigrationsreform kan meget vel tænkes at blive vedtaget med et bredt flertal, eftersom både demokrater og republikanere er mere eller mindre enige om hovedparten af indholdet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu